Meny

Årets beste bilde

Spanske Samuel Aranda vant World Press Photo of the Year 2011 i den 55. årlige World Press Photo-konkurransen. En kvinne holder en såret slektning inne i en moske brukt til feltsykehus under opptøyene mot president Salehs regime. Foto: Scanpix/EPA/The New York Times/Samuel Aranda.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den spanske frilansfotografen Samuel Aranda stakk av med den prestisjetunge førsteprisen World Press Photo Award 2012.
Bildet over viser en tildekket kvinne som trøster en såret slektning i Jemen i fjor.

Arandas foto ble tatt for New York Times, inne i en moske som ble brukt som feltsykehus under sammenstøt mellom politi og mennesker som demonstrerte mot president Ali Abdullah Salehs regime.


- Bildet taler for hele regionen. Det står for Jemen, Egypt, Tunisia, Libya, Syria, for alt som skjedde under den arabiske våren, sier en av dommerne, Koyo Kouoh fra Kamerun.

- Men det gir et privat, intimt innblikk i det som skjedde. Og det viser frem kvinners rolle, ikke bare som omsorgsytere, men som aktive deltakere i bevegelsen.

Se også: Naken og fargerik

Årets vinner, spanske Samuel Aranda. Foto: Scanpix/EPA/Samuel Aranda. Årets vinner, spanske Samuel Aranda. Foto: Scanpix/EPA/Samuel Aranda.

Aranda arbeidet anonymt i Jemens hovedstad Sanaa i flere uker under demonstrasjonene. I en periode var han den eneste vestlige fotografen i området, heter det i en bloggpost fra The New York Times.

- I vestlige medier ser vi sjelden tilslørte kvinner på denne måten, i et så intimt øyeblikk, legger jurymedlemmet Nina Berman til.

- Det er som om alle hendelsene under den arabiske våren førte til dette ene øyeblikket. I øyeblikk som dette.

Les flere nyheter

Populært