Meny

– 25 drept i kraftige eksplosjoner i Syria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 25 personer ble drept og 175 såret da to bilbomber eksploderte utenfor sikkerhetsstyrkens base i Aleppo i Nord-Syria fredag, ifølge det syriske helsedepartementet.

Den statlige TV-kanalen Addounia viser bilder av lik med avrevne kroppsdeler, blod og knuste betongblokker utenfor det ene tilsynelatende målet, et bygg tilhørende de syriske sikkerhetsstyrkene.

– Vi beklager at vi viser disse bildene, men dette er terrorismen som har rammet oss, sier en reporter.

Les også: USA vurderer militære midler i Syria

Addounia melder om at det både er medlemmer av sikkerhetsstyrken og sivile syrere blant de drepte.

– Så langt har 25 drepte og 175 sårede etter terrorangrepet blitt kjørt til sykehuset i Aleppo, sier departementet i en uttalelse til TV-kanalen.

Les også: – Bombingen av Homs verre enn noensinne

TV-bildene antyder at bomben kan ha gått av på veien utenfor den fem etasjes høye bygningen. Alle vinduene skal ha blitt blåst inn og betongveggen har store ødeleggelser.

Se også: Bønn om hjelp fra Homs

Menneskerettighetsgruppa Syrian Observatory for Human Rights som har snakket med innbyggere i byen, melder om tre eksplosjoner. De skal også ha hørt skuddvekslinger etter eksplosjonene. Aleppo er en av Syrias viktigste handels- og finansbyer. Det har vært relativt rolig i storbyen siden opprøret mot regimet startet for omkring et år siden, men menneskerettighetsgrupper melder om at det har vært flere demonstrasjoner mot president Bashir al-Assad de siste ukene.

Les flere nyheter

Populært