Meny

Solum Larsen kanskje til avhør fredag

SIKTET FOR VOLDTEKT: Helge Solum Larsen fotografert under Venstres sommerpressekonferanse i juni 2011. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldtektssiktede Helge Solum Larsen kan bli avhørt fredag hvis sykehuset og forsvareren hans finner det forsvarlig.

Fredag formiddag er Solum Larsens forsvarer, advokat Inger Marie Sunde, i Stavanger for å snakke med spesialister på Stavanger universitetssjukehus. Solum Larsen har vært innlagt på psykiatrisk avdeling, ute av stand til å forklare seg for politiet om hva som skjedde natt til søndag.

Les også: Forsvarer mener Solum Larsen personforfølges

– Det går noe bedre med ham. Jeg skal snakke med sykehuset i formiddag for å avklare hvorvidt det er forsvarlig at han avhøres i dag. Hvis de sier at det er greit, blir det mest sannsynlig avhør der jeg er til stede. Hvis jeg på noe som helst tidspunkt anser at dette ikke lenger er forsvarlig, vil jeg avbryte avhøret, sier Sunde til NTB.

Solum Larsen har innrømmet at det skjedde noe seksuelt på Ryfylke Fjordhotel mellom ham og 17-åringen han er siktet for å ha voldtatt.

Les også: – Solum Larsen skjenket 17-åringen

– Han har allerede sagt at han synes det han gjorde er forkastelig, selv om han ikke erkjenner straffskyld. Han har det fremdeles forferdelig tøft, han er nedbrutt og fortvilet. Dette har så store ringvirkninger for de berørte, men også politisk sett og ikke minst for hans nærmeste familie, sier Sunde, som er takknemlig for at mediene har latt Solum Larsens familie være i fred.

Les flere nyheter

Populært