Meny

Ytterligere to personer siktet i Klemetsrud-drapet

DREPT: 23 år gamle Hans Rickard Strømner ble funnet drept på Klemetsrud torsdag 13. oktober. Foto: Scanpix/privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to kvinnene som er siktet for overlagt drap på Hans Rickard Strømner på Klemetsrud i sommer, erkjenner å ha planlagt drapet i en uke. Ytterligere to personer er nå siktet i saken.

– Begge venninnene som er siktet for overlagt drap, erkjenner nå å ha vært til stede under utførelsen og å ha planlagt det i rundt en uke, sier politiadvokat Kristin Rusdal i Oslo politidistrikt til VG. Begge de to siktede kvinnene nekter straffskyld.

De nye siktelsene dreier seg om en mann som er siktet for å ha hjulpet med å skjule bevis, og en kvinne som er siktet for falsk forklaring.

Les også: Klemetsrud-offer fryktet å bli oppsøkt

Mannen hjalp ifølge VG til med å hogge opp og bli kvitt sengen som Stømner ble drept i, og å ha vært på gjemmestedet og hjulpet til med å skjule liket ytterligere i etterkant. Kvinnen visste ifølge avisa om handlingene lenge før Stømner ble funnet. Begge de to sa ingenting om dette da de ble avhørt som vitner.

Les også: Klemetsrud-drapet: – Krevende å finne avdødes identitet

Hans Rickard Strømner ble 13. oktober i fjor funnet død bak et skjul på Klemetsrud i Oslo. Han hadde ligget der siden sommeren, og politiet mener drapet skjedde 10. juli.

Politiet antyder nå at en rettssak tidligst kan bli berammet til sommeren.

Les flere nyheter

Populært