Meny

Forsvarer mener Solum Larsen personforfølges

Advokat Inger Marie Sande er svært kritisk til medienes dekning av voldtektssaken hvor Helge Solum Larsen er siktet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldtektssiktede Helge Solum Larsens forsvarer mener mediene driver personforfølgelse av ham. Venstre-toppen ønsker selv å forklare seg så snart som mulig.

Forsvareren hans, advokat Inger Marie Sunde, er svært kritisk til medienes dekning av saken.

– Slik jeg opplever situasjonen, nærmer dette seg et karakterdrap av Helge Solum Larsen. Jeg vil kalle det en personforfølgelse av en svært syk mann, sier Sunde til NTB torsdag kveld.

– Det må bli en slutt på å endevende hver minste ting i hans fortid, helt tilbake til han var 20 år gammel, sier Sunde.

Les også: - Solum Larsen skjenket 17-åringen

Solum Larsen er fortsatt innlagt ved psykiatrisk avdeling på Stavanger universitetssjukehus, og ifølge Sunde er han svært nedbrutt, føler seg maktesløs og dypt fortvilet.

Han erkjenner å ha hatt seksuell kontakt med den 17 år gamle jenta fra Rogaland venstre, men erkjenner ikke straffskyld.

Vil forklare seg

– Han ønsker å forklare seg så raskt som mulig, men han må føle at han er i stand til å sitte ned noen timer og forklare seg skikkelig, sier Sunde.

Les også: - Solum Larsen mener han har opptrådt moralsk forkastelig

Derfor er det fortsatt uklart om han vil kunne avhøres før eller i løpet av helgen. Torsdag kveld satt flere av Venstres fylkestopper i avhør hos politiet om den anmeldte voldtekten.

– Jeg er svært glad for at politiet prioriterer saken og foretar avhør så raskt, sier Sunde. Hun understreker at det er det beste for alle parter.

Venstres gruppeleder i Stavanger, Per Thorbjørnsen, og nylig avgått leder Iselin Nybø var blant dem som satt i avhør torsdag kveld.

– Det er viktig å være ryddig og å få fram det som er relevant. Det blir godt å bli ferdig med denne biten, men denne saken slutter jo ikke med dette, sa Nybø til TV 2 før avhøret.

Luftet følelser

Omtrent samtidig luftet medlemmene i fylkesstyret sine følelser på et møte i Stavanger.

– Det var godt å møtes, det hadde vi behov for. Vi fikk luftet følelsene våre, og snakke om det vi har opplevd de siste dagene, sier Nina Østebø i fylkesstyret til TV 2.

– Folk er skuffet og sinte, og det har vært masse følelser i kveld. Det er en alvorlig ting, og vi er lei oss for det. Vi kommer til å ta en grundig evaluering, sier Østebø.

Hun understreker at det skal være trygt å være på alle Venstres samlinger.


Les flere nyheter her

Populært