Meny

Karzai: – Åtte barn drept i NATO-angrep

Afghanistans president Hamid Karzai sier flere barn er drept i et NATO-angrep. Foto: REUTERS / Gonzalo Fuentes / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte barn er drept i et luftangrep utført av NATO-soldater i Kapisa-provinsen i Afghanistan, ifølge president Hamid Karzai.

– Presidenten fordømmer på det sterkeste utenlandske styrkers flybombing, som har tatt livet av en rekke barn i Nejrab-området, het det i en uttalelse fra presidentens kontor torsdag.

Angrepet i Nejrab, som ligger nordøst for hovedstaden Kabul, skjedde onsdag. Karzai har opprettet en granskingsgruppe som skal ta en fullstendig gjennomgang av NATO-bombingen, heter det videre.

Også forsvarsalliansen sier de undersøker opplysningene.

– Jeg kan bekrefte at det har inntruffet en hendelse. Et felles undersøkelsesteam har dratt dit for å sette seg inn i situasjonen, sier en NATO-talsmann til nyhetsbyrået AFP.

Et rekordhøyt antall sivile ble drept i Afghanistan i fjor, og det var det femte året på rad at dødstallene steg. I alt 3.021 sivile døde i 2011 – flesteparten av dem som resultat av angrep fra opprørere, ifølge en rapport fra FNs Afghanistan-kontor UNAMA.

Regjeringsvennlige styrker sto på sin side for drapet på 410 sivile, ifølge rapporten. De fleste av drapene som NATO-styrker anklages for å ha stått bak, var et resultat av bombing fra luften.

Les flere nyheter her

Populært