Meny

Voldtektssiktet pågrepet i Paris

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fransk politi pågrep onsdag en 19 år gammel mann fra Algerie som er siktet for en overfallsvoldtekt i Baneheia i Kristiansand i juni i fjor, skriver fvn.no.

Mannen, som på tidspunktet for voldtekten bodde på asylmottak i Kristiansand, har vært etterlyst internasjonalt en lengre periode. Han var på vei til å ta et fly fra Paris da han onsdag ble stanset i en ID-kontroll og deretter arrestert.

– Vi antar at han blir varetektsfengslet i Paris inntil franske myndigheter har mottatt kravet fra norske myndigheter om utlevering, sier politiadvokat Ingrid Thorsen til fvn.no.

Thorsen sier at Kristiansand tingrett har funnet grunn til å mistenke 19-åringen for overfallsvoldtekten, og at det formelle grunnlaget dermed er lagt for en utlevering.

Les også: Ingen mistenkte etter overfallsvoldtekter

– Kravet er sendt til statsadvokatene og går videre via Justisdepartementet til franske myndigheter, forklarer hun.

Den andre siktede i saken, en 19 år gammel spansk statsborger, ble pågrepet på åpen gate i Oslo fire måneder etter at overgrepet fant sted. Han er også siktet for en annen overfallsvoldtekt i Baneheia og en voldtekt i en båt.

Politiet håper også å få algerieren til Norge før straffesaken mot spanjolen starter i retten i begynnelsen av mars.

– Det er ønskelig å få ham til Norge så raskt som mulig, sier Thorsen.

Les også: To menn anmeldt for overfallsvoldtekt

Politiet har biologiske spor som knytter den spanske mannen til voldtekten, mens det er andre bevisopplysninger som gjør at algerieren er siktet.

Den fornærmede kvinnen har forklart at det var to personer som angrep henne og trakk henne inn i skogen fra Baneheiveien og gjennomførte overgrepet 26. juni i fjor.

Les flere nyheter her

Populært