Meny

Lysbakken beklager – midlene burde ha vært utlyst

Barne-, likestillings- og inkluderingsministeren Audun Lysbakken legger seg flat i et brev til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Foto: Erlend Aas / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midlene som ble brukt til selvforsvarskurs for jenter, burde ha vært lyst ut på forhånd. Det erkjenner Audun Lysbakken (SV), som beklager departementets håndtering av saken.

Barne-, likestillings- og inkluderingsministeren legger seg flat i et brev til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

– Siden jeg kom tilbake fra pappapermisjon på mandag, har jeg gått grundig gjennom saken og sett på vår saksbehandling. Saken har ikke vært godt nok håndtert av departementet, sier Lysbakken til NTB.

Les også: Lysbakken taus om selvforsvarspenger

Departementet tolket økonomiregelverket dit hen at det ikke var nødvendig å utlyse midlene. Dette burde ha vært gjort, fastslår SV-statsråden.

– Departementets vurdering var at vi hadde tilstrekkelig oversikt over aktuelle aktører slik at vi kunne tildele pengene uten utlysning. I ettertid har det kommet fram at flere organisasjoner ville ha søkt, dersom midlene var blitt utlyst. Etter min vurdering har vi ikke oppfylt kravene som regelverket stiller, sier han.

Les også: Lysbakken innstilt som ny leder i SV

Barne- og likestillingsdepartementet bevilget i fjor høst 500.000 kroner til selvforsvarskurs for jenter. Midlene sto omtalt i statsbudsjettet for 2011, men ble ikke utlyst, kun tildelt to organisasjoner som selv tok kontakt med departementet.

Den ene av organisasjonene, Jenteforsvaret, springer ut av SVs ungdomsorganisasjon SU.

Les flere nyheter her

Populært