Meny

Stuart Pearce tar foreløpig over England

Fabio Capello har gitt seg som landslagssjef for England. Foreløig tar U21-manager Stuart Pearce over, mens FA leter etter en ny manager.(Foto: AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdagens pressekonferanse om Fabio Capellos avgang ga ingen svar på hvem som skal lede England i fotball-EM til sommeren.

Det engelske fotballforbundet (FA) åpnet torsdagens pressekonferanse med å takke Fabio Capello for innsatsen som England-manager, og avviste at avgangen til italieneren var spesielt dramatisk.

- Det var ene og alene Capellos avgjørelse å si opp, sa FA-formann David Bernstein.

Redknapp: - Jeg er sjokkert

Harry Redknapp sakl ifølge BBC ha uttalt at han ble sjokkert over at Capello trakk seg som landslagssjef.

- Jeg ble sjokkert og overrasket. Vi visste at han ville dra etter fotball-EM, men jeg hadde ikke forventet at det skulle skje nå.

Også tidligere landslagskeeper Peter Shilton sa til BBC etter pressekonferansen at han er kritisk til FAs håndtering av saken.

- Dårlig timing å sparke Capello på, selv om de måtte ta et standpunkt etter Terry-skandalen, sier Shilton til BBC.

Pearce tar over

Englands nåværende U21-sjef Stuart Pearce vil styre landslaget i den kommende privatlandskampen mot Nederland, mens FA starter letingen etter en ny manager for Englands A-landslag.

Bernstein tonet ned i hvilken grad Capellos avgang vil påvirke Englands sjanser i sommerens fotball-EM.

- Det er nok av tid til å finne en ny manager som kan sette sitt preg på laget, og vi er allerede godt i gang. Vi er i en bedre posisjon enn mange skal ha det til, sier Bernstein som ikke vil si noe om eventuelle navn forbundet har på blokka.

Les også: England gjester Ullevaal i mai

FA: - Vil lytte til folket

FA ble flere ganger spurt om navn på Capellos etterfølgere, men forbundet nektet konsekvent å diskutere navn.

Bernstein og FA fikk også en rekke kritiske spørsmål rundt avgjørelsen med å frata John Terry kapteinsbindet på bakgrunn av rasismeanklager. Uenighet rundt denne avgjørelsen skal ha vært selve årsaken til at Capello havnet i klinsj med forbundet.

- Å frata John Terry kapteinsbindet var en samlet avgjørelse fra styret, sa Bernstein.

Fire måneder før fotball-EM står dermed England uten kaptein og manager. FA lover at de vil ta med folkets mening når en ny manager skal velges.

- Vi vil lytte til foket, men at det ikke vil være avgjørende for hvem vi velger, sa Bernstein.

Les også: FA vil ha engelsk Capello-erstatter

- Vi gikk inn med et åpent sinn

FA ble flere ganger grillet om møtet med Capello, men hevdet gang på gang at det var Capello som ønsket å trekke seg, og at de kun aksepterte det tilbudet.

- Vi gikk inn i møtet med et åpent sinn, sa Bernstein som ikke ville svare på om FA på forhånd hadde bestemt seg for å kvitte seg med Capello.

På spørsmål om den neste England-manageren garantert blir engelsk, slik store deler av britisk presse har tatt til orde for, svarte Bernstein at det ikke er et absolutt krav.

- Vi vil ha den beste til jobben, uavhengig av nasjonalitet, sa Bernstein og la til at FA ikke vil forhaste seg med å finne en ny England-manager.

En dyr feil

I sin tid som England-manager skal Capello ha hevet en årslønn på pene 60 millioner. På spørsmål om italieneren har vært en «dyr feil», var svaret fra FA noe vagt.

- Vi mener resultatene Capello har levert er akseptable, sa Bernstein som ikke ville si om Capello har fått en sluttpakke.

FA ville ikke svare på om onsdagens møte med Capello kunne fått et annet utfall.

Les også:

Engelsk krisemøte med Capello under fotball-VM

England i knipe etter Capello-exit

FA vil ha engelsk Capello-erstatter


Les flere nyheter

Populært