Meny

Venstre-folk i avhør om voldtektssak

AVHØRES: Venstre-gruppeleder i Stavanger, Per A. Thorbjørnsen, skal avhøres av politiet i forbindelse med voldtektssiktelsen mot partikollega Helge Solum Larsen. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder i Stavanger Venstres bystyregruppe, Per Thorbjørnsen, er en av mange Venstre-folk som torsdag skal snakke med politiet om voldtektsanklagene mot Helge Solum Larsen.

– Jeg har fått beskjed om å holde meg i beredskap for avhør i dag, men vet ikke når politiet ringer og kaller meg inn, sier Thorbjørnsen til NTB.

Hos politiet pågår avhør for fullt av diverse vitner som var til stede under Rogaland Venstres årsmøte i helgen. Haugaland og Sunnhordland politidistrikt opplyser at de har begynt med de mest sentrale vitnene.

Politiadvokat Elisabeth Rød satt torsdag formiddag i avhør med vitner. Helge Solum Larsen selv er foreløpig ikke i en tilstand der han kan avhøres av politiet, sier hun.

Les også: – Solum Larsen skjenket 17-åringen

– Vi håper at vi kan gjøre det så snart som mulig, men vi må forholde oss til sykehuset. Det er viktig at hans helsemessige situasjon blir vurdert av sykehuset. Han må være i stand til å snakke, sier hun.

Solum Larsens forsvarer, advokat Inger Marie Sunde, hadde onsdag kveld en lengre samtale med sin klient.

Les også: Venstre-ledelsen varslet om Solum Larsen før jul

– Han bekrefter overfor meg at han og jenta har hatt seksuell kontakt, men han erkjenner ikke straffskyld, sier Sunde til TV 2.

Ifølge forsvareren synes Solum Larsen det han har gjort er moralsk forkastelig, og han er dypt nedbrutt og fortvilet.

Les flere nyheter

Populært