Meny

Santorum søker penger til videre valgkamp

OPPTUR: Rick Santorum er på ny jakt etter velgere og finansiering etter seirene i Midtvesten. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen etter den overbevisende seieren i tre nominasjonsoppgjør i Midtvesten var Rick Santorum onsdag i Texas for å skaffe støttespillere og finansiering til videre valgkamp.

I McKinney deltok han på et møte med 600 pastorer, der pastorene ba og foretok håndspåleggelse på ham, en symbolsk viktig handling som kan tiltrekke kristenkonservative velgere.

Han møtte også donorer og aktivister i den konservative Tea Party-bevegelsen. I Allen møtte han 300 tilhengere i ballsalen på det lokale hotellet.

Tvil om Romney

Santorums seier over favoritten i kampen om den republikanske nominasjonen, Mitt Romney, skapte ny tvil om Romneys evne til å trekke til seg de konservative velgerne i partiet, trass i den velsmurte organisasjonen og den digre pengekisten han rår over.

Les også: – Santorum ønsker ikke like rettigheter for alle

Framgangen kommer på et ideelt tidspunkt for den dypt religiøse Santorum som på valgmøtene ofte snakker om sine sju barn og er kjent for sin kompromissløse motstand mot abort og homofile ekteskap.

Sosiale temaer

Siden den amerikanske økonomien ser ut til å være i vekst, har sosiale temaer fått større betydning i årets valgkamp.

Mens Romney har basert sin valgkamp på at han kan reparere en ødelagt økonomi, er det Santorum som har satset på å trekke til seg de konservative velgerne som deler hans syn på familieverdier og religion.

Les også: – Dette er en vekker for Romney

Republikanerne har de siste dagene beskyldt president Barack Obama for å føre krig mot religion, blant annet på grunn av en regel som pålegger helseforsikringer, inkludert dem som tilbys av katolske sykehus, å dele ut prevensjonsmidler.

Både Santorum, Romney og Newt Gingrich har også fordømt en rettskjennelse i California tirsdag om at et forbud mot homofile ekteskap er brudd på grunnloven.

Mest til å stole på

Siden de konservative ikke stoler på Romneys posisjoner på disse temaene, står Santorum fram som den mest pålitelige.

– På et tidspunkt da det er mye kynisme når det gjelder kandidatenes ekthet, er det ingen som tviler på Santorum, sier den republikanske strategen Keith Appell.

Gingrich, som hadde kraftig medvind etter sin seier i South Carolina, har siden mistet framdriften, ikke minst på grunn av mye negativ reklame og sitt uryddige privatliv som står i kontrast til hans konservative posisjoner på sosiale temaer.

Les flere nyheter

Populært