Meny

Kran knakk og sendte tre personer 35 meter rett ned

FALT: Tre personer falt 35 meter ned fra en kran ved Kværner Verdal etter at krana knakk onsdag ettermiddag. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken i Verdal der tre personer falt 35 meter ned fra en kran, skjedde etter at krana knakk, konstaterer Arbeidstilsynet. Alle de tre pådro seg alvorlige skader.

– Den øvre delen av krana har knekt slik at kurven falt ned. Vi har funnet fysiske skader på flere av delene, men vi vet ikke hvorfor disse har oppstått, sier regiondirektør Stig Magnar Løvås i Arbeidstilsynet til Adressa.

Dermed falt de tre 35 meter rett ned på lekteren under. De ble fløyet med luftambulanse til St. Olavs hospital.

Sykehuset opplyste sent onsdag kveld at tilstanden til en kvinne i slutten av 40-årene er meget alvorlig, men stabil, mens tilstanden til to menn på rundt 40 år er alvorlig, men stabil. Alle tre er under intensivbehandling.

Skulle ta bilder

Ulykken skjedde like etter klokka 14 onsdag ettermiddag. Luftambulansen ankom stedet en halvtime senere, og det ble gitt livreddende behandling før de tre skadde ble fraktet til sykehus i Trondheim.

– Ulykken skjedde i forbindelse med personbefordring i kurv, sier informasjonssjef Tove Strand Trana ved Kværner Verdal til NTB.

De tre i kurven skulle ta bilder av og kontrollere malingsarbeid i 35 meters høyde da krana plutselig knakk, opplyser Arbeidstilsynet. Hvorfor krana knakk, er for tidlig å si noe om.

– Det vil videre gransking avdekke. Vi vet ikke skaderekkefølgen her, dermed er det for tidlig å kommentere eventuelle ansvarsforhold, sier Løvås.

Reiser til Verdal

Nord-Trøndelag politidistrikt opplyser til NTB at de tre skadde er to nordmenn og en polsk statsborger.

Alle de rundt 60 ansatte i Bis Industries i Verdal der de tre skadde er ansatt, samlet seg for å snakke om den alvorlige ulykken onsdag kveld. Leder Bjørn Harald Celius og flere i ledelsen reiser til Verdal torsdag for å treffe sine ansatte.

– Alle er rystet. Dette påvirker alle, og det er slik at mange fort tenker at de kunne vært i kvinnens sted, sier Celius til Adressa. Han legger til at sikkerheten er svært høyt prioritert i selskapet.

– Familie

Hovedtillitsvalgt Roger Morten Berg-Hansen sier han har møtt den hardt skadde kvinnen ved flere anledninger. Han kaller ulykken tragisk.

– «Best sammen» er mottoet i selskapet. Vi er en familie, og uansett hvem som blir rammet i familien, så er det veldig tragisk. Vi krysser fingrene for at det skal gå bra med henne og de andre som er rammet.

Den ødelagte krana er ifølge Tove Strand Trana innleid fra selskapet Nordic Crane, og Kværner Verdal har flere kraner fra dette selskapet i drift. Arbeidstilsynet konkluderte onsdag kveld med at det ikke er noen grunn til å ta noen av disse ut av drift, skriver Adressa.

Les flere nyheter

Populært