Meny

– Solum Larsen skjenket 17-åringen

AVGÅTT VENSTRE-NESTLEDER Helge Solum Larsen skal ha gitt alkohol til 17-åringen. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helge Solum Larsen ga spritholdige drinker til den 17 år gamle jenta som har anmeldt ham for voldtekt, sier sentrale partikilder til VG.

Skjenkingen skjedde på nachspielet før Solum Larsen og jenta havnet på hans hotellrom der han har innrømmet at de hadde sex.

– Jenta har fortalt at hun fikk spritholdige drikker fra Helge Solum Larsen, sier Per Thorbjørnsen, gruppeleder i Stavanger Venstre, til avisa.

Også Venstre-leder Trine Skei Grande bekrefter dette.

– Det kan virke som at han skjenket henne på nachspielet. Det er en del av tillitsbruddet, sier Skei Grande.

Helge Solum Larsen snakket onsdag med sin advokat Inger Marie Sunde, men er foreløpig ikke avhørt av politiet. Sunde vil ikke kommentere saken, ettersom det vil innebære å gå inn på det Larsen skal forklare for politiet.

– Han vil selvfølgelig bidra til å opplyse saken, men foreløpig er han ikke i helsemessig stand til det, sier Sunde.

Fyllebråk

Onsdag ble det også kjent at en ansatt i Venstre før jul varslet partiledelsen om oppførselen til Helge Solum Larsen på partiets julebord i desember.

– Han var ufin i kjeften overfor en ansatt i sekretariatet på partiets julebord. Det ble tatt opp med generalsekretæren, og vi ble enig om at han skulle ta det opp med Helge. Men så har vi ikke fått gjort det, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til VG Nett.

Les også: – Solum Larsen mener han har opptrådt moralsk forkastelig

Flere personer i Venstre forteller til VG torsdag at Solum Larsen skifter personlighet når han drikker. Ved siden av hendelsen på julebordet, skjelte Solum Larsen regelrett ut Audun Rødningsby, rådgiver i Venstres stortingsgruppe, på en bar i Trondheim i forkant av Venstres landsmøte i fjor.

– Det har alltid vært alkohol med i bildet når disse episodene har dukket opp, sier Per Thorbjørnsen.

– Forkastelig

Solum Larsen trakk seg fra alle politiske verv da voldtektssaken ble kjent. 43-åringen var onsdag fortsatt innlagt på psykiatrisk avdeling, men politiet sier de vil bringe ham inn til avhør så snart han er utskrevet.

Les også: – Voldtekt kan være et uttrykk for maktutøvelse

Den avgåtte nestlederen skal være dypt nedbrutt og fortvilet etter voldtektssiktelsen, ifølge hans forsvarer, advokat Inger Marie Sunde.

– Han synes at det han har gjort er moralsk forkastelig, sier Sunde til TV 2. Hun sier klienten har bekreftet å ha hatt seksuell kontakt med jenta, men erkjenner ikke straffskyld.

Les også: – 17-åringen har et bra apparat rundt seg

Solum Larsen er ferdig som nestleder og topptillitsvalgt i Venstre – uavhengig av hva som skjer med voldtektsanmeldelsen.

– Ja, straffesaken har egentlig ikke noe med tillitsbruddet å gjøre. Det har han innrømmet, straffesaken får domstolen avgjøre, sier partileder Trine Skei Grande til NTB.

Les flere nyheter

Populært