Meny

England i knipe etter Capello-farvel

Stenansiktet Fabio Capello trakk seg onsdag som engelsk landslagssjef. (Foto: Reuters).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

England står uten landslagssjef i fotball noen måneder før EM-sluttspillet. Fabio Capello (65) fikk innvilget avskjedssøknaden onsdag.

Det skjedde kort tid etter at han uttalte seg kritisk mot sin egen arbeidsgiver i John Terry-saken.

Terry ble fratatt kapteinsbindet på grunn av en ikke avklart rasismesak. Capello sparte ikke på kritikken da han ble intervjuet av RAI sist helg. For det utspillet fikk italieneren massiv kritikk fra store deler av den engelske fotballfamilien.

– Fabio har oppført seg meget profesjonelt i hele sin tid som engelsk landslagssjef og også under møtet onsdag, sier fotballpresident David Bernstein.

Bra fasit

Capello overtok England-jobben i desember 2007. Han etterfulgte Steve McClaren, som ikke greide å ta laget til EM-sluttspill.

Les også: Ancelotti viser England-interesse

Capello vant 24 av 37 kamper og fikk sju uavgjort og seks tap med det engelske landslaget. Men han lyktes ikke i mesterskap.

Årslønnen på cirka 60 millioner kroner har heller ikke vært med på å gjøre ham særlig populær på De britiske øyer. Capello skulle avslutte oppdraget for FA med EM i Polen og Ukraina.

Unggutten Jack Wilshere er skuffet.

– Jeg er sjokkert over denne nyheten. Han ga meg landslagsdebuten og hadde tro på meg, skriver han på sin twitterprofil.

FA skal holde en pressekonferanse torsdag. Da kan det komme signaler om hvem som stepper inn for Capello.

Tittelsanker

Den italienske suksesstreneren vant hele ni seriemesterskap med fire forskjellige klubber i Italia (Milan, Roma og Juventus) og Spania (Real Madrid).

Det er helt uklart hvem som tar over jobben. Tottenham-manager Harry Redknapp utpekes som favoritt av mange, men det er langt fra sikkert at han kan og vil dobbeltjobbe i månedene som kommer.

England skal spille EM i sommer og er i gruppe med Sverige, Ukraina og Frankrike.

Laget har også avtalt en kamp mot Norge på Ullevaal 26. mai.

Før det venter Nederland på Wembley 29. februar.

Les flere nyheter her

Populært