Meny

Er dette Midgardsormen?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Island kan ha fått sitt «Loch Ness»-monster.
Videoen over går nå sin seiersgang i medier kloden rundt.


Amatørvideoen viser det som kan tolkes som en «kjempeslange» på vei gjennom en innsjø.

Se videoen her

Videoen er filmet av Hjörtur Kjerúlf ved elva Jökulsá í Fljótsdal øst i landet. Den later til å vise det slangelignende monsteret kjent som Lagarfljótsormurinn, melder Daily Mail.

Gammel folketro

Troen på ormen, som sies å bo i innsjøen Lagarfljót, kan spores helt tilbake til 1345. Det regnes som et ildevarslende tegn når «beistet» kommer til syne.

Ifølge legenden begynte monsteret sitt liv som en liten orm. En jente plasserte en gullring rundt ormen for å få ringen til å vokse. Men da eieren av ringen vendte tilbake så hun at gullringen ikke hadde vokst. Det hadde derimot ormen.

Les også: Jakter på mystisk gigantmark

I skrekk kastet hun begge ut i Lagarfljót, der ormen fortsatte å vokse til den ble en fryktelig dage. Ferskvannsinnsjøen får vann fra en isbre, og ligger under havnivået.

De som tror på ormen mener den er minst 91 meter lang, med mange pukler. Ved enkelte anledninger skal den ha blitt observert utenfor vannet, sammenkrøllet eller i trærne.

Robot eller fiskegarn?

Kjerúlfs video ble først vist på den nasjonale fjernsynskanalen RÚV. Skeptikere mener den kan vise et fiskegarn som har blåst ut i elven og frosset.

Andre mener det kan dreie seg om en robot.

- Jeg er opptatt av skapningens robotaktige bevegelser, sier direktør ved Det internasjonale museet for kryptozoologi i USA, Loren Coleman, til Huffington Post.

Hun har forsket på og skrevet om det islandske (fabel?)dyret i boka «Field Guide to Lake Monsters and Sea Serpents».

Les også: Fant de den avskyelige snømannen?

Skapningen skal sist ha blitt observert i 1998, da en skoleklasse og deres lærer hevdet å ha sett ormen ved bredden av innsjøen. Coleman trekker videoen i tvil.

- Hvis du ser på hodet later det til at noen har satt et konstruert anakondahode der. Bakenfor ville de naturlige bevegelsene til en slange ha gitt en mye mer flytende kurve, sier hun til Huffington Post.

Les også: Ser ikke lenger sjøormen

Les flere nyheter

Populært