Meny

Tre alvorlig skadd etter fall på 35 meter i Verdal

Tre personer har falt ned fra en lift ved Kværner Verdal i Nord-Trøndelag. Foto: Tor Aage Hansen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer falt flere titalls meter ned fra en kran ved Kværner Verdal i Nord-Trøndelag onsdag ettermiddag. Alle ble alvorlig skadd.

De tre ble fløyet med luftambulanse til St. Olavs hospital.

Sykehuset opplyste onsdag kveld at tilstanden til en kvinne i slutten av 40-årene er meget alvorlig, men stabil. Tilstanden til to menn på rundt 40 år er alvorlig, men stabil. Alle tre er under intensivbehandling.

Kurv

Ulykken skjedde like etter klokka 14, og politiet fikk beskjed om ulykken klokken 14.10. Luftambulansen ankom stedet klokken 14.30, og det ble gitt livreddende behandling på stedet før de tre ble fraktet bort.

– Ulykken skjedde i forbindelse med personbefordring i kurv, sier informasjonssjef Tove Strand Trana ved Kværner Verdal til NTB. Hun mener at fallet skjedde fra rundt 35 meters høyde.

De tre jobbet på en lekter og skulle fraktes ut til denne ved hjelp av en kran som løftet kurven de befant seg i over kaikanten og over til lekteren. Det er i forbindelse med dette at ulykken skjedde.

Veltet

Kranen som fraktet kurven, skal av ukjent årsak ha veltet, og dermed har personene falt ut av kurven og ned på lekteren de var på vei til.

Nord-Trøndelag politidistrikt opplyser at de tre skadde er to nordmenn og en rumensk statsborger.

Arbeidstilsynet var raskt på plass etter å ha blitt varslet av Kværner Verdal.– Vårt eget industrivern og sanitet ytte også assistanse på stedet, opplyser Strand Trana.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært