Meny

Superjumbo skal undersøkes for sprekker

SJEKKES: Den europeiske luftfartsmyndigheten EASA krever at alle Airbus A380-fly som er i drift, sjekkes for sprekker. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det australske flyselskapet Qantas har satt ett av sine Airbus A380-fly på bakken etter at det ble funnet mindre sprekker i vingene. Nå skal alle A380-fly sjekkes.

Allerede i januar ble 20 A380-fly inspisert etter at det var oppdaget sprekker i vingene på flere fly. Nå har den europeiske luftfartsmyndigheten EASA avgjort at samtlige 67 A380-fly som er i drift, skal sjekkes.

– I lys av funnene som ble gjort i de første inspeksjonene, er det avgjort at inspeksjonene skal utvides til hele flåten, sier en talsmann for EASA.

Les også: – Vikingene erobrer verden igjen

Qantas-flyet som er satt på bakken, ble utsatt for alvorlig turbulens på en tur fra London til Sydney i forrige uke og gjennomgikk ekstra undersøkelser i Singapore.

Qantas insisterer på at det ikke er noen risiko mot flysikkerheten, og den store superjumboen blir satt tilbake i trafikk om en uke når sprekkene er utbedret.

Les også: Boeing lager ny 737

Qantas sier at sprekkene ikke var et resultat av turbulensen, men at de oppsto i produksjonsprosessen. De er ikke av samme sort sprekker som ble funnet i andre A380-fly i forrige måned.

Les flere nyheter

Populært