Meny

- 17-åringen har et bra apparat rundt seg

Bistandsadvokat Berit Johannessen og gruppeleder Per A. Thorbjørnsen i Stavanger Venstre. Foto: Scanpix/Advokatfellesskapet Torstrup og Grøsfjeld

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bistandsadvokaten til den 17 år gamle jenta som har anmeldt tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen for voldtekt, sier at jenta har et godt apparat rundt seg.

– Hun har det etter forholdene greit, men det er fortsatt vanskelig for henne. Hun har nå venner og familie rundt seg. Det er et godt apparat som stiller opp for henne, sier 17-åringens bistandsadvokat Berit Johannessen til NTB.

Les også: – Det viktigste er at 17-åringen har det trygt

Advokaten snakket med 17-åringen onsdag. Hun forteller at jenta har vært forberedt på oppmerksomhet om saken.

– Hun har gitt uttrykk for at pressekonferansen tirsdag gikk som forventet. Nå har hun ikke ønske om noe annet enn ro, sier Johannessen.

Les også: Har selv opplevd overgrep - overtar etter Solum Larsen

Solum Larsen er siktet for voldtekt som skal ha skjedd på et hotell i etterkant av årsmøtet i Rogaland Venstre lørdag. Gruppeleder Per A. Thorbjørnsen i Stavanger Venstre sier at Solum Larsen har erkjent å ha hatt sex med jenta, men at han mener det ikke er snakk om voldtekt. Solum Larsen har trukket seg fra alle verv i partiet.

Johannessen forteller at 17-åringen sier hun har fått god behandling av Venstre.

– Hun opplever å ha fått god støtte, oppfølging og hensynsfullhet fra partiets side.

Les flere nyheter

Populært