Meny

- Dette er folkemord

– TRENGER RØDE KORS: En mann opereres i byen Homs i Syria. Etter at sykehus og feltsykehus i området har vært mål for Assads soldater er legene tvunget til å bruke mer og mer provisoriske metoder for å redde menneskeliv. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leger i Homs i Syria forteller at de opererer skadde sivile med kjøkkenkniver. Angrepene mot byen er inne i sin femte dag.

Dagen etter at Syrias president Bashar al-Assad skal ha lovet Russland å få en slutt på voldshandlingene i landet, trapper soldatene hans opp angrepene mot byen Homs.

Innbyggerne i beskriver det som skjer som et folkemord, melder The Guardian.

– De bruker folkemord-kortet

– Regimet ventet ikke at vi skulle kunne fortsette å bekjempe dem, sier aktivisten Karam Abu Rabea via Skype til The Guardian.

– Nå bruker de det siste kortet de har på hånda. Det er folkemord-kortet, sier han.

Sykehusene i Homs har også vært et av de mange målene til Assads soldater. Leger i området forteller nå at de opererer med kjøkkenkniver og det som finnes i medisinskap i private hjem.

– Foreldre henrettet, barn stukket med kniver

I Karm al-Zayton-distriktet skal tre familier ha blitt slaktet ned.

– Det begynte med en massakre. Lastebiler fulle av soldater kjørte inn. De henrettet kvinnene og mennene i huset og stakk barna med kniver, sier Rabea.

The Guardian presiserer at de ikke har vært i stand til å verifisere opplysningene.

Føler seg forlatt

Befolkningen i Homs forteller at de føler seg fullstendig forlatt av verdenssamfunnet etter at Russland og Kina la ned et veto mot en resolusjon i FNs sikkerhetsråd på lørdag.

I forrige uke kom rapporter om at Assad var i ferd med å miste grepet i landet. Nå ser det ut til at han er fast bestemt på å «bombe, sulte og skyte» befolkningen til underkastelse, skriver The Guardian.

– Bruker russiske tanks

En aktivist i Homs forteller at syriske soldater kommer inn i sivile boligområder med raketter, bombekastere og russiske tanks, iflølge Al Jazeera.

Veiene er blokkert slik at det ikke kommer mat inn i området. Telefonlinjer og internettforbindelser er brutt.

Folk som forsøker å flykte fra hjemmene sine, blir skutt av snikskyttere, skriver The Guardian.

Snikskyttere skal også ha drept journalistene Salah Murjan og Khalid Abu Salah, som rapporterte fra området.

Lovet en slutt på blodbadet

Angepet på Homs er nå inne i sin femte dag.

Tirsdag besøkte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov president Assad i Damaskus for å be om at situasjonen blir stabilisert. Russland forsvarer sitt veto i FN med at de ikke var villig til å gå med på en resolusjon som tok opprørernes side i konflikten.

Den syriske opposisjonen vil ikke bli med på forhandlinger så lenge angrepene mot befolkningen fortsetter.

– Vi trenger våpen, Røde Kors og penger

Syriske myndigheter nekter fortsatt for angrepene på sivile i Homs boligområder. Den offentlige forklaringen er at det er terroristgrupper som står bak massakrene.

Den syriske opposisjonsgruppen Free Syrian Army (FSA) uttaler at de fortsatt har tro på at de kan bekjempe Syrias regime.

– Det internasjonale samfunnet må gi oss midler og våpen. Vi trenger Røde Kors og en flyfri sone.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært