Meny

Politiet har gjort beslag i Solum Larsen-saken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har gjort beslag i etterforskningen av den voldtektssiktede Venstre-toppen Helge Solum Larsen, men vil ikke kommentere hva det dreier seg om.

Det opplyste politiet på en pressekonferanse om saken i Haugesund onsdag.

Voldtekten skal ha skjedd natt til søndag på et hotellrom, ifølge politiet.

Se utdrag fra pressekonferansen her

Krimteknikere var onsdag på plass på Ryfylke Fjordhotell i Suldal, der fylkeslaget til Venstre i Rogaland i helgen hadde sitt årsmøte, for å foreta undersøkelser.

Helge Solum Larsen trakk seg som første nestleder i Venstre, samt fra alle andre verv i partiet tirsdag. Han er innlagt på sykehus, og politiet kommer til å avhøre ham så snart helsen hans gjør det mulig.

Ransaking

– Den siktede er ikke avhørt fordi han er innlagt. Forsvareren hans er orientert om siktelsen, opplyser politiadvokat Elisabeth Rød i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

– Det er foretatt ransaking og tatt beslag på vanlig måte i denne saken, men jeg kan ikke si hvor det er ransaket og hva som er beslaglagt, fortsetter politiadvokaten.

Det er ei 17-årig jente som har anmeldt Larsen for voldtekt.

Politidistriktet ble varslet om saken av sine kolleger i Rogaland mandag ettermiddag. Tirsdag morgen ble jenta avhørt og anmeldelsen levert ved politihuset i Stavanger.

Voldtektsparagrafen

Den avgåtte Venstre-toppen er siktet etter første ledd i straffelovens paragraf 192. Strafferammen er inntil ti års fengsel for den som «skaffer seg seksuell omgang ved vold eller ved truende atferd».

Ifølge gruppeleder Per A. Thorbjørnsen i Stavanger Venstre erkjenner Larsen at han har hatt sex med jenta, men han mener det ikke er snakk om en voldtekt. Jenta er på sin side klar på at det dreier seg om en voldtekt.Det var mye folk på hotellet da voldtekten skal ha skjedd, og politiet vil i dagene framover jobbe med å få oversikt over hvem som skal avhøres i saken.

Les flere nyheter

Populært