Meny

- Det viktigste er at 17-åringen har det trygt

– RYDDIG HÅNDTERING: Trine Skei Grande, Sveinung Rotevatn og Gro Skartveit er tydelige. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både leder i Venstre, Trine Skei Grande, leder i Unge Venstre, Sveinung Rotevatn og Gro Skartveit som overtar etter den voldtektssiktede Helge Solum Larsen, er klare om en ting: det viktigste er at 17-åringen blir tatt vare på.

Gro Skartveit, som har jobbet sammen med Helge Solum Larsen i ti år, sier til Dagbladet at hun er preget av voldtektssaken i Venstre, men at det ikke er viktig:

– Det viktigste nå er at den svakeste i saken, jenta på 17 år, blir tatt vare på. Jeg kan gråte seinere, sier Gro Skartveit, som nå overtar vervet som leder av Venstres fylkestingsgruppe i Rogaland.

Også Venstre-sjefen er helt enig i det:

– Akkurat nå er situasjonen for partiet et forsvinnende lite problem. Vi har siden helgen prøvd å ta vare på jenta på best mulig måte og ta vare på alle andre rundt oss, sier Trine Skei Grande.

Les også: - Det er dypt tragisk

17-åringen har fått hjelp

Hvordan følger dere opp 17-åringen?

– Vi har vært i kontakt med nødvendig helsepersonell og også advokat, og jeg tror hun har blitt godt ivaretatt, sier Sveinung Rotevatn til ABC Nyheter.

Han understreker også at det viktige nå er å tenke på jenta, og ikke eventuelle konsekvenser for partiet.

– Det viktigste nå er å fokusere på at jenta får all den oppfølging som hun trenger og at vi tar vare på hverandre.

– De har sørget for at hun har det trygt, gjentar han også til Dagbladet.no.

– En ryddig håndtering

Aftenpostens politiske kommentator, Håvard Narum, mener Venstre-ledelsen har taklet situasjonen på en god måte:

– Partiet har først og fremst sørget for å ta seg av henne, gi henne den hjelp og støtte som partiet kan. Så har Trine Skei Grande gjort det klart at Helge Solum Larsen ikke kan fortsette, det er ingen forhåndsdom, men det er konstatering av at det har foregått et tillitsbrudd, det var ikke noe alternativ. Han måtte fratre sine verv, sier Narum til ap.no.

– Det har vært gjort ryddig og klart fra første stund, sier han.

Også NRKs politiske kommentartor, Kyrre Nakkim, mener Venstre har handlet riktig: 

– De har fått henne til å gå til politiet, de har bistått henne, sørget for at hun har fått advokat. Men samtidig må man også ta vare på Helge Solum Larsen, det er en vanskelig situasjon. Men de har vært åpne, de har handlet riktig og dermed unngår de at saken rammer partiet ytterligere, sier han.

Les flere nyheter

Populært