Meny

Nortura slår alarm: Mistet sylskarp knivbit i Finnbiff-pakke

FINNBIFF-VARSKO: Nortura ber forbrukere som nylig har kjøpt Boazo Finnbiff som er merket produksjonssted 104, om å levere produktet tilbake til butikk. Foto: Produsenten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nortura tilbakekaller 10.000 frosne pakker med Boazo Finnbiff etter å ha mistet en to centimeter lang knivbit i en av pakkene.

Knivbiten har sannsynligvis havnet i en 400 grams frossen pakke med Boazo Finnbiff, skriver Nortura i en pressemelding. Pakkene er merket med EFTA-nummer 104, og har best før-dato 31. desember 2012 eller nyere.

Knivbiten beskrives som sylskarp og tynn som en skalpell. Finnbiffen er solgt i dagligvarekjedene COOP og NorgesGruppen over hele landet.

– Maskinen vår på Tynset som skaver opp reinsdyrkjøttet, ga ikke den kvaliteten den skulle i selve strimlingen, og vi fant at en del av kniveggen var ødelagt. Knivbiten er to centimeter lang, meget tynn og skarp og direkte farlig å få i munn og svelg. Vi ber innstendig forbrukere som nylig har kjøpt Boazo Finnbiff som er merket produksjonssted 104, om å levere produktet tilbake til butikk, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura.

At kjøttet har lang holdbarhet, gjør situasjonen vanskeligere, opplyser selskapet.

– Mange forbrukere kan ha finnbiff liggende i fryserne sine. De som har kjøpt dette produktet før midten av november og fram til i dag, vil ha en annen holdbarhetsdato enn dette spesifikke partiet. Vi er lei oss for denne hendelsen og beklager merarbeidet dette medfører, sier Sundqvist.

Les også: Fant gift i norsk oppdrettslaks

Les også: Solgte gamle skinker med nytt datostempel

Les flere nyheter

Populært