Meny

Solberg vil øke pensjonsalderen

SER TIL SVERIGE: – Alle bør jobbe lenger, mener Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg er enig med sin svenske partivenn, statsminister Fredrik Reinfeldt, som vil øke pensjonsalderen til 75 år.

– Jeg er enig i Reinfeldts budskap om at alle bør jobbe lenger. Men selvfølgelig frivillig – og lystbetont. Jeg tror nemlig folk er interessert i å stå lenger i arbeidslivet, sier Erna Solberg til Dagens Næringsliv.

Les også: Får million-pensjon fra 63 år

Ifølge Reinfeldt vil en heving av pensjonsalderen føre til at svenskene kan beholde velferdsnivået samtidig som levealderen stadig blir høyere.

Erna Solberg mener det vil være utfordrende for arbeidsgivere å legge til rette for at arbeid etter både 67 og 70 år blir fristende. Hun vil jobbe for å fjerne regler som tvinger fram avgang ved 67 eller 70 år, uavhengig av om bestemmelsene er bedriftsinterne eller statens hovedregel.

Les også: Økte pensjonen med et par tastetrykk

– Eldre har kompetanse, og vi trenger dem. Ett av bedriftsbesøkene som har gjort meg glad i det siste, var besøket på strikkebedriften Oleanna. Der var finskreddeeren 73 år, en annen var 78 og jobbet fortsatt halv tid, sier Høyre-lederen.

Les flere nyheter

Populært