Meny

Grande: – Gjør alt for å ta vare på jenta

Trine Skei Grande (V) har vært i kontakt med den 17 år gamle jenta som har levert inn voldtektsanmeldelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstreleder Trine Skei Grande sier at partiet siden helgen har gjort alt for å ta vare på 17-åringen som har anmeldt nestleder Helge Solum Larsen for voldtekt.

Voldtekten skal ha skjedd i Suldal natt til søndag, under partiets fylkesårsmøte. Det opplyste gruppeleder Per A. Thorbjørnsen i Stavanger Venstre på en hastig innkalt pressekonferanse tirsdag kveld.

Trine Skei Grande har vært i kontakt med den 17 år gamle jenta som har anmeldt Larsen.

– Jeg fikk vite om dette søndag morgen. Helt siden den første beskjeden har vi gjort alt vi kan for å gi denne jenta legehjelp, juridisk hjelp og all den medmenneskelig omsorg vi kan, sier en tydelig preget partileder til NTB.

Les også: Unge Venstre-lederen: - Dypt tragisk

Hun sier partiet ikke fant noen grunn til å holde saken skjult da det forelå en anmeldelse mot Larsen, som i 2010 ble valgt til partiets 1. nestleder.

Han har trukket seg fra alle verv, og valgkomiteen har fått beskjed om å lage en ny innstilling til landsmøtet i april. Inntil det vil plassen hans i partiledelsen ikke bli fylt av noen andre.

– Akkurat nå er situasjonen for partiet et forsvinnende lite problem. Vi har siden helgen prøvd å ta vare på jenta på best mulig måte og ta vare på alle andre rundt oss, sier Grande.

Natt til søndag

Thorbjørnsen forteller til NTB at det var Unge Venstre-medlemmer som meldte fra om den angivelige voldtekten.

Les også: Venstres nestleder går etter voldtektsanmeldelse

De skal natt til søndag ha oppdaget at jenta var borte, og lett etter henne en stund før de fant henne. Da de fant henne, ble ledelsen kontaktet umiddelbart.

Tidligere på kvelden hadde de deltatt på partiets festmiddag, og ifølge Thorbjørnsen skal Larsen og jenta senere ha vært på et fellesrom sammen med noen andre partimedlemmer.

Søndag morgen tok jenta båten til Stavanger, hvor hun ble brakt til voldtektsmottaket. Anmeldelsen ble levert tirsdag ettermiddag, opplyser Thorbjørnsen.

Les også: Birkedal nekter straffskyld for seksuell omgang

– Jeg har kjent Larsen som venn og partikollega siden 1987, og dette er en vanskelig sak. Men da jeg kom over sjokket har jeg vært helt klar på at dette primært handler om den unge kvinnen og hensynet til henne. Vi har sagt at hun kun skal tenke på seg selv, sier han.

– Min klient forteller at hun har mottatt god støtte fra partiet, sier jentas bistandsadvokat Berit Johannessen til VG. Hun sier jenta nå trenger ro.

Erkjenner sex

Ifølge Thorbjørnsen erkjenner Larsen at han har hatt sex med jenta, men han mener det ikke er snakk om en voldtekt. Jenta er på sin side klar på at det dreier seg om en voldtekt.

– Da jeg pratet med henne søndag, uttrykte hun alt annet enn at dette var frivillig, sier Thorbjørnsen.

Jourhavende jurist ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Elisabeth Rød, sier Larsen er blitt siktet for voldtekt.

Les også: Vågå-ordføreren takker kona

Han skal ifølge Rød avhøres så snart tilstanden hans tillater det. Jenta ble avhørt tirsdag, opplyser hun.

Hun vil ikke kommentere hvorvidt Larsen nå vil bli begjært varetektsfengslet.

Larsens advokat, Inger Marie Sunde, sier hun tirsdag har vært i kontakt med Larsen, men hun vil ikke si noe om hvordan han har reagert på anmeldelsen.

– Han er nå innlagt på sykehus og det er derfor ikke naturlig å gå i dybden i dette nå, sier hun til NTB.


Les flere nyheter her

Populært