Meny

Målinger: Mitt Romney leder i Colorado

- Romneys penger er dårlig nytt for USA

– HAR MISTET KONTAKTEN: Mitt Romney snakker til folket under en valgkamptilstelning i Loveland i Colorado tirsdag. Studenten Michael Greco (innfelt) håper ikke USAs neste president heter Mitt Romney. Foto: Reuters/privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av de republikanske presidentkandidatene bryr seg om middelklassen, mener studenten Michael Greco (26) fra Colorado. I natt starter nominasjonsmøtene i hjemstaten hans.

Målinger: Romney leder i Colorado

Romneys penger er dårlig nytt for USA

Ingen av de republikanske presidentkandidatene bryr seg om middelklassen, mener studenten Michael Greco (26) fra Colorado. I natt starter nominasjonsprosessen i hjemstaten hans.

Meningsmålinger tyder på at Mitt Romney ligger an til å ta en klar seier i republikanernes nominasjonsvalg i Colorado, som starter natt til onsdag norsk tid.

Student Michael Greco, som kommer fra drabantbyen Golden vest for Denver, håper Barack Obama får styre USA også de neste årene.

Etter min mening har Det republikanske partiet mistet kontakten med den amerikanske levemåten. Det er tydelig når de nekter å bruke penger på sosiale programmer til tross for at middelklassen blir fattigere og fattigere, sier studenten til ABC Nyheter.

Nettopp middelklassen var tema for et intervju Mitt Romney ga til CNN dagen etter at han vant en solid seier over sine rivaler i Republikanernes nominasjonsvalg i Florida.

Fattige har sikkerhetsnett, det har ikke middelklassen, sa Romney, som la til at USAs fattige har matkuponger, boligstøtte, tilgang til helseprogrammet Medicaid og «andre støttetiltak som hjelper dem med å holde hodet over vannet».

Når det gjelder helsepolitikk vil Romney oppheve helsereformensom Obama etter en lang politisk kamp fikk vedtatt. Det til tross for at Romney, da han var guvernør i Massachusetts, fikk innført enhelsereform som er tilnærmet lik Obamas reform.

En av de første tingene enhver republikansk kandidat – kanskje med unntak av Ron Paul – ville gjøre, er å oppheve helsereformen. Dette tiltross for at de ville måttet betale for å gjøre det. Helseomsorgsloven bidrar faktisk til at vi sparer penger. Disse mennene som sier de vil bruke mindre penger, må omfordele penger for å oppheve en lov de er imot, sier Michael Greco.

Studenten føler seg langt fra sikker på at Obama lykkes med å vinne presidentvalget til høsten. På den ene siden frykter han Mitt Romneys pengesekk - republikaneren har en anslått formue på rundt 1,5 milliarder kroner - men Greco tror også at frustrerte velgere innen Occupy-bevegelsen kan stikke kjepper i hjulene for Obama.

De unge og venstreorienterte er temmelig misfornøyde med den nåværende politikken. Det er tydelig med Occupy Wall Street-bevegelsen. Det er disse som valgte Obama for fire år siden. Hvis de fortsatt er misfornøyde på valgdagen, er det ikke sikkert de kommer til å støtte ham.

Mitt Romneys styrke er at han har masse penger. Det er dårlig nytt for det amerikanske folk, men det betyr at han kan holde ut lenger og dermed ha en større sjanse til å slå Obama.

Om Greco må trekke frem en favoritt på republikansk side, blir det liberale Ron Paul.

Han snakker fornuftig og forstår hvor følsomme internasjonale relasjoner er, ikke minst i Midtøsten. Samtidig taler han hovedgruppene i partiet midt imot. Han har en gruppe tilhengere som ikke er tradisjonelle republikanere, men det er ikke nok av dem.

Colorado er den ene av tre delstater i Midtvesten som holder nominasjonsmøter tirsdag. De andre to er Missouri og Minnesota.

Enkelte meningsmålinger tyder på at Rick Santorum leder i Minnesota. I Colorado puster han tidligere president i Representantenes hus Newt Gingrich i nakken som Romneys hardeste rival, og han har også vinnersjanser i Missouri.

Meningsmålinger tyder på at Mitt Romney ligger an til å ta en klar seier i republikanernes nominasjonsvalg i Colorado, som starter natt til onsdag norsk tid.

Student Michael Greco, som kommer fra drabantbyen Golden vest for Denver, håper Barack Obama får styre USA også de neste årene.

Etter min mening har Det republikanske partiet mistet kontakten med den amerikanske levemåten. Det er tydelig når de nekter å bruke penger på sosiale tiltak til tross for at middelklassen blir fattigere og fattigere, sier studenten til ABC Nyheter.

Fattige har sikkerhetsnett, det har ikke middelklassen

Nettopp middelklassen var tema for et intervju Mitt Romney ga til CNN dagen etter at han vant en solid seier over sine rivaler i Republikanernes nominasjonsvalg i Florida.

Fattige har sikkerhetsnett, det har ikke middelklassen, sa Romney, som la til at USAs fattige har matkuponger, boligstøtte, tilgang til helseprogrammet Medicaid og «andre støttetiltak som hjelper dem med å holde hodet over vannet».

Når det gjelder helsepolitikk vil Romney oppheve helsereformen som Obama etter en lang politisk kamp fikk vedtatt. Det til tross for at Romney, da han var guvernør i Massachusetts, fikk innført en helsereform som er tilnærmet lik Obamas reform.

Occupy-bevegelsen

En av de første tingene enhver republikansk kandidat – kanskje med unntak av Ron Paul – vil gjøre, er å oppheve helsereformen. Dette til tross for at de ville måttet betale for å gjøre det. Helseomsorgsloven bidrar faktisk til at vi sparer penger. Disse republikanerne som sier de vil bruke mindre penger, må omfordele penger for å oppheve en lov de er imot, sier Michael Greco.

Les også: Far vil ha forretningsmannen, sønn vil ha krigsmotstanderen

Studenten føler seg langt fra sikker på at Obama lykkes med å vinne presidentvalget til høsten.

På den ene siden frykter han Mitt Romneys pengesekk - republikaneren har en anslått formue på rundt 1,5 milliarder kroner - men Greco tror også at frustrerte velgere innen Occupy-bevegelsen kan stikke kjepper i hjulene for Obama.

De unge og venstreorienterte er temmelig misfornøyde med den nåværende politikken. Det er tydelig med Occupy Wall Street-bevegelsen. Det er disse som valgte Obama for fire år siden. Hvis de fortsatt er misfornøyde på valgdagen, er det ikke sikkert de kommer til å støtte ham.

Les også: - Folket kan kanskje svelge en mormoner, ikke to

Mitt Romneys styrke er at han har masse penger. Det er dårlig nytt for det amerikanske folk, og det betyr at han kan holde ut lenger og dermed ha en større sjanse til å slå Obama.

Mener Paul er fornuftig

Om Greco må trekke frem en favoritt på republikansk side, blir det liberale Ron Paul.

Han snakker fornuftig og forstår hvor følsomme internasjonale relasjoner er, ikke minst i Midtøsten. Samtidig taler han hovedgruppene i partiet midt imot. Han har en gruppe tilhengere som ikke er tradisjonelle republikanere, men det er ikke nok av dem, mener Michael Greco.

Les også: Her blir Romney angrepet med glitter

Colorado er den ene av tre delstater i Midtvesten som holder nominasjonsmøter tirsdag. De andre to er Missouri og Minnesota. Enkelte meningsmålinger tyder på at Rick Santorum leder i Minnesota. I Colorado puster han tidligere president i Representantenes hus Newt Gingrich i nakken som Romneys hardeste rival, og han har også vinnersjanser i Missouri.

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært