Meny

Nordhaug tok første norske sykkeltriumf

Den norske syklisten Lars Petter Nordhaug knuste rivalene i endagsrittet Trofeo Deia på Mallorca tirsdag. Foto: Reuters / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En alvorsprat med romkamerat Edvald Boasson Hagen (24) hjalp syklist Lars Petter Nordhaug (27) til karrierens første proffseier tirsdag.

Seieren var også den første norske for sesongen. Nordhaug knuste rivalene, inkludert stjerner som Fränk Schleck, Alejandro Valverde og Greg Van Avermaet, i endagsrittet Trofeo Deia.

Sky-proffen som er kommet kraftig i skyggen av lagkamerat Edvald Boasson Hagen, rykket fra konkurrentene mot slutten av det beinharde rittet og tråkket solo til mål.

– Før rittet ga Edvald meg en «pep talk». Han var ganske krass og sa at jeg måtte begynne å tro på meg selv, våge å angripe og blåse i hvem som sitter der sammen med meg. Jeg hørte godt etter og synes jeg løste oppgaven bra, sa Lars Petter Nordhaug til NTB.

Boasson Hagen deltok ikke i rittet.

Flere rykk

Etter først å ha veltet tidlig, kom tønsbergmannen raskt til hektene igjen og følte seg sterk mot slutten av det 151 kilometer lange rittet. Med rundt fire mil igjen, rykket Nordhaug fra hovedfeltet og fikk med seg danske Jakob Fuglsang i jakten på fire utbrytere.

– Vi kjørte lagtempo opp fjellet og lå lenge på 35-40 sekunders avstand. Ytterligere tre ryttere kom opp til oss, og da det gjensto 15 kilometer, rykket Luis Henao (lagkamerat) og jeg annenhver gang. I en bakke cirka 8 kilometer fra mål gikk jeg til skikkelig og ristet de andre av meg. Da var det bare å holde fullt trykk.

Movistar-rytter Rui Costa var nærmest, men portugiseren måtte gi tapt med 26 sekunder. Henao ble treer og Fuglsang firer.

– En svært sterk seier i et hardt og kupert ritt, sa sportsdirektør Marcus Ljungqvist i Sky til NTB.

Ettårskontrakt

Seieren er den første individuelle i Nordhaugs proffkarriere, som startet i britiske Sky i 2010. Den tidligere norgesmesteren i landeveissykling (2006) og terrengsykling (2008) syklet tidligere for det norske Joker-laget.

– Det er en viktig milepæl med første seier. Jeg har bare ettårskontrakt med Sky og ønsker å vise meg fram for å forlenge den. Jeg har vært like god i perioder tidligere, men har nok tatt enda et steg i år blant annet med hjelp av Kurt (Asle Arvesen), som er kommet inn i lagets lederapparat, fortalte Nordhaug.

Vårsesongens store mål er Ardenner-klassikerne i april, der 27-åringen imponerte stort i debutsesongen. Også VM-løypen i nederlandske Limburg kan vise seg å passe Nordhaug godt.

Året før Nordhaug ble proff, vant han en etappe i Tour de Normandie og en i Tour of Ireland. I debutåret som proff var han med å vinne lagtempoetappen i Tour of Qatar.

I Tour of Qatar sørget lagkamerat Mark Cavendish for dobbelt Sky-triumf med sin etappeseier tirsdag.

– Lars Petter Nordhaug vant på Mallorca for Sky også. Ingen dårlig dag, skrev verdensmesteren på Twitter.

Les flere nyheter her

Populært