Meny

Assads kone forsvarer undertrykkingen

FORSVARER EKTEMANNEN: Asma al-Assad og to av presidentparets barn da de stilte opp på et møte til støtte for Bashar al-Assad i januar. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiskfødte kona til Syrias president har for første gang siden opprøret begynte for snart et år siden, snakket ut til forsvar for sin mann.

«Presidenten er Syrias president, ikke bare president for en gruppe syrere, og førstedamen støtter ham i den rollen,» sier Asma al-Assad om sin mann Bashar al-Assad i en e-post til The Times.

E-posten er hennes første offentlige meddelelse til internasjonale medier siden opprøret begynte i mars i fjor, ifølge Times.

Veldedighet

«Førstedamens travle agenda er fortsatt konsentrert om å støtte opp om de forskjellige veldedighetsorganisasjonene hun lenge har støttet, utvikling på landsbygda og støtte til presidenten når det er nødvendig,» heter det videre.

«Nå om dagen er hun også engasjert i å bygge bru og oppfordre til dialog. Hun lytter og trøster familiene til ofrene for volden,» legger hun til.

Les også: – Det er forferdelig her. Raketter faller

Asmas uttalelse kom mens syriske styrker hamret løs på områder der opposisjonen dominerer, med raketter og granater, og drepte 79 sivile, og samtidig som Storbritannia trakk tilbake sin ambassadør i Damaskus.

Fra Homs

I motsetning til sin mann, som hører til mindretallet alawittene, er den 36 år gamle Asma sunnimuslim. Hennes familie kommer opprinnelig fra Homs, som er et av sentrene for opprøret og som er blitt utsatt for noen av de verste angrepene.

Les også: Frustrasjon og raseri over fastlåst Syria-konflikt

Asma, som har sin utdanning fra King's College og arbeidet i en investeringsbank i London, har nærmest vært helt borte fra offentligheten siden opprøret startet. Bare én gang, i forrige måned, har hun vist seg offentlig til støtte for sin mann, men talte ikke selv.

Les flere nyheter

Populært