Meny

Bhatti anmeldt for trusler

ANMELDT: Arfan Bhatti har sendt en e-post som den høyreekstreme Ronny Alte mener inneholder en trussel. Alte vil i dag anmelde saken. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble Arfan Bhatti politianmeldt. Det er høyreekstreme Ronny Alte som mener seg truet av den markante muslimen.

I dag ble Arfan Bhatti (34) anmeldt for en e-post han i forrige uke sendte Norwegian Defence League (NDL) sitt offentlige ansikt, Ronny Alte (37).

«At han mener denne truselen like alvorlig som de andre han har fremsatt, tviler jeg ikke på» skriver Alte i en epost til ABC Nyheter.

Arfan Bhatti bekrefter på sin side at han har sendt Alte en epost, men avviser at det skal være ment som en trussel.

– Ja, jeg har sendt ham mail som et respons på hans ord rettet mot meg. Det er ikke en trussel, men råd og opplysning. Hva han subjektivt oppfatter, får være hans problem, sier Bhatti.

«Patetisk og feig»

I e-posten som ble sendt 25. januar, kalles talmannen for NDL en «løsbikkje» og en «patetisk og feig Kaafar (en som ikke tror på islam, red.anm)» som ikke tør å møte Bhatti ansikt til ansikt.

«Tar du utfordringen!? Eller skal du og dine likesinnede være de patetiske og feige Kuffar som dere er, og sitte hjemme og leke cowboy. For så mange lassaroner som det finnes av dere, blir det slitsomt og oppsøke en hver», skriver Bhatti.

Les også: Det er ikke en trussel, men en advarsel

Etter en demonstrasjon som Bhatti var med på å organisere utenfor Stortinget for to uker siden, har ordkrigen mellom de to blitt trappet opp.

Allerede før demonstrasjonen mot norske soldater i Afghanistan var Alte ute i Dagbladet. Han sa da et det var «ekstreme miljøer» som sto bak demonstrasjonen og at han ville være tilstede «for spenningens skyld».

– Jeg er nok ikke mest populær der inne, sa han til avisa.

Les også: Fire personer bortvist fra hovedstaden

Etter demonstrasjonen grep oslopolitiet inn mot flere i NDL-miljøet og ba dem fjerne seg fra sentrum. Bakgrunnen var en frykt for at gatekamp mellom NDL og Blitz/ AFA (anti-fascistisk aksjon).

I Bergen skal det allerede ha vært et voldelig sammenstøt mellom personer fra de to miljøene.

– Ikke riktig

Alte sier det ikke har vært noen direkte kontakt mellom mostanderne før e-posten ble sendt.

På NDLs hjemmesider har han derimot publisert et innlegg 23. januar hvor Bhatti omtales som «en forskrudd islamist» som bør søke asyl i Pakistan.

– Den mailen var et respons på hans ord, sier Bhatti som avviser at e-posten uttrykker et ønske om å møte NDL-talsmannen til en nevekamp.

– Jeg visste ikke at jeg hadde ytret fram et slikt ønske; har jeg det? Det medfører ikke riktighet. Men det hadde blitt en morsomt scenario om han eller hans likesinnede hadde framprovosert reaksjoner fra oss, sier han.

Les også: Arrestert i dag

Fredag ble to av Bhattis trosfeller løslatt fra varetekt, selv om siktelsene opprettholdes.

De var begge pågrepet i forbindelse med en You Tube-video som PST mener inneholder trusler overfor Kronprins Haakon, utenriksminister Jonas Gahr Støre og statsminister Jens Stoltenberg.

Les flere nyheter

Populært