Meny

Skattene kom til rette

Egyptiske gjenstander fra 4. til 7. århundre er på utstilling ved Bodemuseet i Berlin frem til 25. mars. Gjenstandene har vært savnet siden slutten av andre verdenskrig, men har nå blitt funnet og returnert til Berlin. Foto: Scanpix/AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere dusin antikke gjenstander, savnet siden slutten av andre verdenskrig, har blitt funnet og returnert til et museum i Berlin.
De hovedsaklig egyptiske gjenstandene stammer fra det fjerde til det sjuende århundret e.Kr, melder AFP.


Gjenstandene har vært savnet siden slutten av andre verdenskrig.

De 44 gjenstandene ble identifisert som del av Bode Museums samling av byzantinsk kunst. I flere tiår har de vært oppbevart i to kasser ved universitetet i Leipzigs egyptiske museum øst i Tyskland.

Antikvitetene ble fraktet til Sovjetunionen etter andre verdenskrig, og ble brakt tilbake til Tyskland i 1958. Men her ble de blandet med gjenstander fra Leipzig og endte dermed i denne byen isteden.

Hermann Parzinger, lederen for kulturmyndighetene i Berlin, skriver i en pressemelding at det var «et stort hell» at gjenstandene ble returnert. De blir vist frem ved museumsøya i Berlin frem til 25. mars.

Noen av gjenstandene, som inkluderer fire oljelamper av leire fra Nord-Afrika i senantikken, vil siden inngå i museets permanente samlinger.

Les flere nyheter

Populært