Meny

Flere enn 420 kuldedøde i Europa

Taubåter ligger innesperret i elva Elben der den renner gjennom havna i Hamburg nord i Tyskland. Den harde vinteren krever stadig flere dødsofre i Europa, og mandag passerte tallet på registrerte omkomne 420. Foto: REUTERS / Fabian Bimmer / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kuldebølgen i Europa har nå krevd flere enn 420 menneskeliv. Meteorologene spår mer snø og kulde, men hutrende europeere er i alle fall sikret leveranser av gass til fyring og matlaging.

Ukrainas statsminister Mykola Azarov forsikret mandag at så lenge det russiske selskapet Gazprom er i stand til å levere, vil ukrainerne sørge for at gassen kommer fram til kundene lenger vest. EU-kommisjonen fastslo samme dag at leveransene økte i løpet av helgen.

– Det er ikke snakk om noen nødsituasjon i EU-området, framholdt Marlene Holzner, som er talskvinne for energikommissær Günther Öttinger.

Les også: Over 200 omkommet i kuldebølgen i Europa

Selv om visse områder i Tyskland, Italia og Romania fortsatt slet med knapphet, var situasjonen på vei tilbake til det normale, sa hun.

Og gassen trengs, for store deler av Europa skjelver i sprengkulde. I Russlands hovedstad Moskva krevde iskulde ned i 30 minusgrader et nytt dødsoffer natt til mandag, slik at tallet på døde den siste tiden er kommet opp i 63.

Les også: Tipsene som holder kulden ute

I Polen ble det søndag og mandag funnet ni mennesker som hadde frosset i hjel, og dødstallet sto dermed på 61 der i landet.

I Bulgaria ble snøstormene avløst av styrtregn, og minst fem mennesker druknet i de sørlige delene av landet.

Les flere nyheter her

Populært