Meny

– Viktig for de etterlatte å le av Breivik

Bistandsadvokatene Mette Yvonne Larsen (t.v.) og Siv Hallgren før fengslingsmøtet til Anders Behring Breivik i tinghuset i Oslo mandag. (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ofre og etterlatte på tilhørerbenkene i retten brøt ut i latter da Anders Behring Breivik forlangte seg løslatt under fengslingsmøtet mandag.

Advokat Siv Hallgren satt som en av de tre koordinerende bistandsadvokatene i terrorsaken rett overfor Breivik der han satt i rettssalen under fengslingsmøtet. Hun tror utbruddene av latter under rettsmøtet var viktig for mange i salen. Spesielt da Breivik sa han krevde å bli løslatt bølget latteren gjennom rettssalen.

– Det er ikke så rart at mange reagerer med å le. Det er en nervøsitet som kommer og latter er naturlig reaksjon både på fortvilelse og at man synes noe er komisk. En skal ikke legge for mye i det, men det er nok også uttrykk for en viss hån, sier Hallgren til NTB.

LES OGSÅ: Ekstremisthilsen omtalt i manifestet

– Er det viktig for ofrene å uttrykke hån mot den siktede?

– For noen er det opplagt viktig. De føler avsky mot det han har gjort og latter er en måte å vise det på, sier advokaten.

Totalt var det 71 etterlatte, overlevende og berørte som fikk plass inne i den samme salen der Anders Behring Breivik ble framstilt for forlenget fengsling. For mange var første gang de så den siktede siden de overlevde møtet med ham på Utøya 22. juli fjor.

Les alt om terrorangrepene

Les flere nyheter

Populært