Meny

Får to års utestengelse og kjempebot

Jubelen stilner for Contador. Foto: Scanpix/AP Photo/Christophe Ena

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syklisten Alberto Contador (29) er utestengt i to år for doping. Det er Idrettens Voldgiftsrett (CAS) som har slått fast dette.

Contador ble tatt for bruk av clenbuterol i 2010. Spanjolen kan konkurrere igjen 6. august i år. Men han rekker ikke sesongens Tour de France, rittet han vant i 2010, eller OL.

– Dette er en trist dag for sykkelsporten. Dette er ingen seier for oss. Doping har ingen vinnere. Hver sak er en for mye, sier Pat McQuaid, president i Det internasjonale sykkelforbundet.

Dermed er en sak, som har vært utsatt en rekke ganger, endelig avgjort. Det var egentlig meningen at dommen skulle falle midt i januar.

Les også: Contador frikjent for doping

Den spanske sykkelkongen testet positivt på det anabole steroidet clenbuterol under Tour de France i 2010. Han ble frikjent av det spanske sykkelforbundet i januar 2011, men både Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Verdens antidopingbyrå (WADA) anket saken inn for CAS.

Contador hevdet at han fikk stoffet i seg da han spiste forurenset kjøtt.

Les også: Spanske kjøttprodusenter ut mot Contador

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) vurderer å bøtelegge Alberto Contador med nesten 20 millioner kroner.

Michael Rasmussen måtte i sin tid ut med 5,6 millioner kroner (en årslønn) etter en dopingsak.

Contador blir også høyst trolig fratatt seirene både i Tour de France og Giro d'Italia fra 2010. I tillegg blir han fratatt alle andre seirer han har vunnet etter juli 2010.

Sykkelsporten har hatt en nesten uendelig lang rekke med dopingsaker opp gjennom årene.

Les flere nyheter.

Populært