Meny

Russland sterkt kritisk til Syria-reaksjoner

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov forsvarer at landet, sammen med Kina, stemte mot en FN-resolusjon om Syria i Sikkerhetsrådet i helgen. (Foto: Reuters/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov fordømmer det han kaller hysteriske vestlige reaksjoner på at Russland og Kina la ned veto mot en Syria-resolusjon i FNs sikkerhetsråd.

I resolusjonsteksten som ble lagt fram til avstemning i helgen, fordømmes syriske myndigheters håndtering av folkeopprøret i landet. Resolusjonen tar også til orde for at president Bashar al-Assad må gi fra seg makten, slik Den arabiske liga krever.

– Enkelte kommentarer fra Vesten om avstemningen i FNs sikkerhetsråd mener jeg har vært upassende og på grensen til hysteriske, sa Lavrov til journalister i Moskva mandag.

– Slike hysteriske kommentarer har til hensikt å fortie det som faktisk skjer, sa han.

Dersom resolusjonen var blitt vedtatt, ville det ha innebåret at FN hadde valgt side i en borgerkrig, mener Lavrov.

Den russiske utenriksministeren ville ikke si noe om hvilket budskap han har med seg til Syria når han besøker landet tirsdag. Lavrov sier Russland presser Assad til å innføre demokratiske reformer raskere, men at enkelte motstandere bruker protestbevegelsen i landet til å oppnå regimeendring ved bruk av vold.

Les også:

Frustrasjon og raseri over fastlåst Syria-konflikt

Nye bombardement mot Homs

Forbereder FN-slag om Syria

200 rasende demonstranter stormet Syrias ambassade

Ligaen planlegger maktoverføring i Syria

Les flere nyheter

Populært