Meny

Noriega innlagt på sykehus

GAMLE DAGER: Manuel Noriega prater til pressen i 1989. Den nå 77 år gamle eks-presidenten kom i desember i fjor tilbake til hjemlandet etter å ha sonet over 20 år utlandet for hvitvasking av penger.(AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Panamas tidligere diktator, Manuel Noriega, ble søndag overført fra fengsel til sykehus på grunn av et mulig slag.

Den 77 år gamle tidligere presidenten kom i desember i fjor tilbake til hjemlandet etter å ha sonet 20 år i USA og to år i Frankrike for narkotikasmugling og hvitvasking av penger.

Vel hjemme ble han fengslet for å sone tre dommer han fikk in absentia i Panama, blant annet for drap på politiske motstandere mens han styrte landet mellom 1983 og 1989.

Mange panamanere mener at sykehusinnleggelsen er ledd i et opplegg fra familiens side for å få ham ut av fengselet. I Panama får enkelte dømte som er over 70 år, lov å sone hjemme.

En sannhetskommisjon i Panama har tidligere fastslått at det fant sted 110 politiske drap og forsvinninger av motstandere mens Noriega var president.

Noriega var agent for CIA i nesten 20 år før han kom på kant med USA i 1986. Hans regime tok slutt da USA invaderte Panama i 1989, angivelig for å beskytte amerikanske borgere, og han ble selv pågrepet av amerikanske soldater kort etter.

Les også:

Noriega utleveres etter 20 år

Noriega hjemme etter 22 år

Les flere nyheter

Populært