Meny

Breivik planla nyhetsmagasin

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorsiktede Anders Behring Breivik planla i lang tid før 22. juli i fjor å bidra til et nytt månedsmagasin som skulle formidle det han har kalt kulturkonservative vinklinger.

I politiavhør har Breivik fortalt at han mente norske medier drev sensur, og ønsket derfor å bidra til å danne en slik nyhetsorganisasjon. Allerede i 2009 ringte han TV 2 og NRK og etterlyste omtale av opptøyene i Göteborg, skriver Aftenposten.

– Problemet i Norge er at det ikke finnes en avis eller en uavhengig nyhetskilde som er motstander av multikulturalismen, har Breivik forklart i avhør.

Han sjekket flere organisasjoner, blant annet Fremskrittspartiet i januar 2010 og nettstedet Dokument.no, for å se om det var mulig å få til et samarbeid om en slik utgivelse. I svarbrevet fra Frps stortingsgruppe går det klart fram at partiet ikke har noen tro på Breiviks prosjekt, skriver Dagbladet.

– Jeg kan ikke huske å ha hatt noen konkret kommunikasjon med denne tullingen, og ikke har jeg brukt tid på å finne ut av det heller, sier daværende generalsekretær i Frp, Geir A. Mo, til avisa.

Han forteller at han får fire-fem henvendelser i året om slike prosjekter og understreker at han prøver å svare på alle.

Breivik blir mandag fremstilt for varetektsfengsling på nytt.

Les også:

Fjordmann raser mot politiet

Breivik sjekket bombeplassen

Les flere nyheter

Populært