Meny

Trusselsamtalen sporløst borte

Trusselsamtalen sporløst borte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptaket av telefonsamtalen fra mars 2011, der en person snakket om et manifest og om å skyte AUF-ere, er søkk borte.

– Vi har gått gjennom samtaler fra halvannet år tilbake i et intenst ønske om å finne den aktuelle lydfilen. At vi ikke finner en slik samtalefil, synes vi er beklagelig, sier direktør Kjell Arne Knutsen i Departementenes Servicesenter til Dagsavisen.

Knutsen ønsker ikke å spekulere på hvordan samtalen har forsvunnet fra databasene. Alle samtaler inn til departementene skal spilles inn og lagres.

Skjelte ut Brundtland og Stoltenberg

Personen som ringte inn til departementenes sentralbord i regjeringskvartalet, skjelte også ut Stoltenberg-regjeringen og Gro Harlem Brundtland.

En hypotese er at det var Breivik som ringte inn trusselen, og Breivik har gjennom sin advokat Geir Lippestad bekreftet at han har gjort en slik oppringning.

Saken ble kjent 4. januar, men på grunn av en konflikt om PC på cella siden nyttår, har Breivik nektet å delta i nye avhør.

Han har derfor heller ikke forklart seg om sin egen innringning til departementene. PC-konflikten skal nå være i ferd med å løses.

Sentralt vitne avhørt

En ansatt ved sentralbordet i regjeringskvartalet har i politiavhør forklart at hun mottok en telefonsamtale fra en mannsperson som skjelte ut regjeringen, Stoltenberg og Gro Harlem Brundtland, skriver VG Nett.

I tillegg skal mannspersonen ha sagt noe om å skyte AUF-ere og skal også ha snakket om et manifest.

Kvinnen som mottok samtalen har i avhør sagt at hun er usikker på tidspunktet for samtalen, men at hun tror det kan ha vært i mars 2011 - fire måneder før regjeringskvartalet ble bombet av Breivik.

Notat også borte vekk

Etter at mandagens fengslingsmøte er unnagjort, håper politiet derfor at Breivik vil tidfeste samtalen han skal ha ringt inn til departementene, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Hanssen i Oslo politidistrikt til avisa.

Også lappen som den ansatte skrev opp innholdet fra telefonsamtalen på, er blitt borte, skriver Dagsavisen.

Mandagens fengslingsmøte begynner forøvrig kl 12.

Les også:

- Filmen har flere fellestrekk med 22/7

Lippestad: - Han forbereder seg til å si noe om skyldspørsmålet

Her er Breivik minutter etter arrestasjonen

Breivik ville bombe NRK, VG og Aftenposten

Innlagt til observasjon som fireåring

Breivik sier ja til fotografering

Les flere nyheter

Populært