Meny

Nå vet vi hvor mange som har levd - noensinne

Det har levd 107 milliarder mennesker på jorda siden mennesket oppsto. Foto: AP Photo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En populær myte har vært at jorda i dag har flere innbyggere enn antallet som totalt har levd. Det viser seg å være langt fra sannheten.

Nå har Population Reference Bureau i Washington tatt tak i spørsmålet, og anslått det totale antallet mennesker som noensinne har levd.

Den største utfordringen har vært mangelen på data populasjonen ved verdens begynnelse. Det er i det hele tatt vanskelig å skaffe informasjon om når mennesket oppsto.

Wendy Baldwin i byrået sier til BBC News at det er vanlig å regne fra for rundt 50.000 år siden. Hun forteller at løsningen ble å finne tallet ut fra fødselsratens utvikling.

– På den tiden trengte vi en reproduksjonsrate på rundt 80 fødsler per 1.000 mennesker per år for å overleve. Mennesket levde ikke like lenge, og langt færre fikk barn.

PRBs undersøkelse avkrefter at befolkningsveksten er for hyppig. På 1900-tallet gikk fødselsraten ned fra 40 fødsler årlig per tusen innbygger til 31 i 1995. I dag er tallet bare 23.

Konklusjonen de har kommet fram til, er at det totalt har levd 107 milliarder mennesker på jorda. Det betyr at det i dag er 15 døde per levende person. Antallet døde passerte syv milliarder allerede mellom 8.000 år før Kristus og år 1.

Altså er det lite hold i påstanden de startet med.

– Det er svært lite sannsynlig at jorda vil ha kapasitet til så mange innbyggere, sier Baldwin.

Les også:

Kristne utgjør en tredjedel av verdens befolkning

Vi nærmer oss fem millioner innbyggere

Sju milliarder grunner til bekymring

Les flere nyheter her

Populært