Meny

Stoltenberg rekrutterte fremtidseksperter på Twitter

Statsminister Jens Stoltenberg og Danmarks statsminister Helle Thorning Schmidt er blant deltakerne under et fremtidsseminar for flere eldre i arbeidslivet og flere kvinnelige etablerere som holdes i Stockholm kommende uke. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) brukte Twitter da han fant ekspertene som skal hjelpe ham og åtte andre statsministre med å klekke ut ideer for framtidas jobbpolitikk.

Hvordan få flere eldre til å jobbe lenger, og hvordan få flere kvinnelige sjefer og flere kvinnelige gründere?

Disse spørsmålene skal Stoltenberg og statsministrene fra de andre nordiske landene, Baltikum og Storbritannia gyve løs på under et annerledes seminar som holdes i Stockholm onsdag og torsdag.

Med seg har de ni statsministrene hver sin delegasjon med folk som har personlig og praktisk innsikt i problemstillingene.

I åpne gruppediskusjoner skal utfordringene i arbeidslivet drøftes mens statsministrene holder seg lyttende i bakgrunnen.

– Det er som et idéverksted, sier Stoltenberg.

Kaotisk og vellykket

Seminaret med navnet Nordisk framtidsforum ble arrangert for første gang i London i fjor. Initiativtaker var britenes statsminister David Cameron.

– Av alle seminarer jeg har vært med på, var dette noe av det mest vellykkede og samtidig mest kaotiske. Det er verdt å merke seg at samtlige av fjorårets inviterte statsministre også stiller i år, sa Stoltenberg da han møtte sine håndplukkede diskusjonspartnere før avreise til Stockholm.

Ekspertgruppen har Stoltenberg delvis selv funnet fram til via Twitter, fortalte han på formøtet i Oslo denne uken.

Her er ekspertene

En av deltakerne er konsernsjef i tekstilfabrikken Janus, Janne Vangen Solheim. Den snart 120 år gamle bedriften er ekstremt kvinnedominert og driver i en bransje der nesten all produksjon foregår i Asia.

– Det handler ikke alltid om penger, men vel så mye om hender, sier Vangen Solheim.

Andre deltakere er organisasjonsdirektør Heidi Magnussen ved St. Olavs hospital, kåret til årets seniorinitiativ i fjor. Årets kvinnelige gründer i 2009, Metizoft-eier Cecilie Sydhagen. WindFlip-gründer Ane Christophersen – kåret til landets djerveste kvinnelige gründer av NTNU. Og Lavrans Løvlie, en internasjonal pioner innen servicedesign.

Les også:

Rike menn på twittertoppen

Stoltenberg vil ikke bytte økonomi med svenskene

Twitter lar seg sensurere

Les flere nyheter

Populært