Meny

Kronprinsessen:

- Litt mer spennende enn forventet

Kronprinsparet var om bord i dette SAS-flyet og måtte evakueres sammen med alle de øvrige 133 passasjerene som befant seg om bord på flyet da det landet på Kastrup lufthavn søndag morgen. Dette er kronprinsessens eget bilde som hun har lagt ut på Twitter. Foto: Foto: Mette-Marit (Twitter) / Lise Åserud (innfeldt)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var blant de 135 passasjerene som ble evakuert fra et SAS-fly i København søndag.

– OK, min morgen ble litt mer spennende enn forventet, tvitret kronprinsessen rett etterpå og la ved et bilde av flyet som viste nødskliene som kronprinsparet og alle de andre om bord måtte bruke for å ta seg ut av flyet.

– En varm takk til et flott SAS-crew som tok godt vare på alle passasjerer, skrev hun i neste twittermelding.

Kronprinsparet skulle hjem etter å ha feiret danske kronprinsesse Marys 40-årsdag i København kvelden før. Paret var blant de 135 passasjerene og en besetning på fem personer i flyet da hendelsen skjedde.

Les også: Kronprinsparet gjennom ti år

Røykutvikling

– Idet flyet skulle starte opp fra rullebanen og piloten ruset opp motorene, oppsto det en motorfeil. Dette førte til røykutvikling, og besetningen valgte å evakuere flyet, opplyser informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge til NTB.

Ingen ble skadd i hendelsen søndag morgen. En av passasjerene som var om bord i flyet, forteller imidlertid til VG Nett at det var tilløp til panikk.

– Flyet var litt forsinket på grunn av avising. Da vi skulle ta av, ga kapteinen full gass. Da kom det et smell fra den ene motoren, flyet stoppet og det kom mye røykutvikling, sier Jørgen Bruaset.

– Det var fullstendig kaos, og folk var livredde, forteller han.

Les også: - Twitter viktig for å nå de unge

Oppfølging

– Passasjerene ble fulgt opp på Kastrup. Der fikk de anledning til å snakke direkte med kapteinen og mannskapet. Vi har fått flere tilbakemeldinger om at passasjerene føler seg godt ivaretatt etter den åpenbart stressende situasjonen, sier Johansen.

Han forklarer at slike hendelser kan skje av og til, men at det er sjeldent.

– Fly er konstruert slik at de flyr like godt med én motor som med to. Man øver på slike ting. Men i dette tilfellet hadde ikke flyet lettet. Situasjonen kan gjerne bli kaotisk når man må forlate flyet raskt, men det gikk veldig fint, sier Johansen.

Havarikommisjonen skal rutinemessig undersøke saken, opplyser Johansen videre. Årsaken til motorfeilen var søndag ikke kjent.

Les også: Kronprinsesse Mette-Marit tvitret dikt til datteren

Ny flytur tirsdag

Flyet skulle egentlig lande på Oslo lufthavn klokken 9.25. De berørte passasjerene fikk tilbud om å være med på et nytt fly som ble satt inn med avgang fra Kastrup klokken 11.30. Flyet landet på Oslo Lufthavn Gardermoen klokken 12.59. Få minutter senere forlot kronprinsparet flyplassen i en svart bil.

Slottets kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ønsker ikke å kommentere saken, men informasjonskonsulent Monica Hovland i SAS Norge opplyser til VG Nett at kronprinsesse Mette-Marit fikk sitte i cockpiten på turen til Norge. Det er et tiltak som passasjerer med flyskrekk noen ganger får tilbud om.Tirsdag skal kronprinsessen ut og fly igjen – denne gang til Frankfurt i Tyskland.

Les også:

Mette-Marit forteller om bruddet med Haakon

Ingen saluttering på Mette-Marits bursdag

200 fikk billett til kronprinsparets bryllupsdag


Les flere nyheter her

Populært