Meny

- Filmen har flere fellestrekk med 22/7

Anders Behring Breivik kan ha latt seg inspirere av filmen «Rampage», som handler om en 23-åring som kommer på kant med foreldrene og samfunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror Anders Behring Breivik kan ha latt seg inspirere av voldsfilmen «Rampage», som er populær blant høyreekstremister.

«Filmen har flere fellestrekk med hendelsene 22. 07.11», heter det i en rapport fra Oslo-politiet som Aftenposten har fått tilgang til.

«Rampage» handler om en 23-åring som kommer på kant med foreldrene og samfunnet. Han trener seg opp fysisk og bestiller automatvåpen, skuddsikker vest, bombeingredienser og annet utstyr over internett.

Bomben plasserer han i en varebil som han kjører ned i sentrum av byen og parkerer utenfor en politistasjon. Etter å ha utløst den med fjernkontroll forlater han stedet i en annen bil parkert på forhånd.

Ferden går deretter til utkanten av byen, der han forlater bilen og begynner å drepe flest mulig tilfeldig forbipasserende med automatvåpen.

Les også: Var til observasjon som fireåring

En rekke klipp fra voldsfilmen ble i sin tid lastet ned på nettstedet flashback.org, som er en kjent møteplass for høyreekstremister.

Politiets etterforskning har slått fast at Behring Breivik var en aktiv bruker av nettstedet, men i avhør har han benektet å ha sett «Rampage». Han har derimot innrømmet å ha brukt mye tid på å se voldsfilmer.

På flashback.org er det opprettet et forum som heter «Hvorfor Anders Behring Breivik er en helt», der det fram til oktober i fjor var lagt ut over 4.500 innlegg.

«Jo jag gillar denna snubbe bra at han dödade socialdemokrater», lyder ett av dem.

Les også:

Breivik ville bombe NRK, VG og Aftenposten

Se Breivik minutter etter arrestasjonen

ABB Vil ikke kobles til Breivik

Breivik sier ja til fotografering

Les flere nyheter

Populært