Meny

Kritisk til resolusjonsforslag om Syria

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov gjør det klinkende klart at Russland vil legge ned veto mot resolusjonsforslaget om Syria, som FN sikkerhetsråd trolig skal stemme over lørdag. (Foto: Reuters/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier utkastet til en FN-resolusjon om Syria må endres for å unngå inntrykket av at FN velger side i konflikten.

– Vi sier ikke at resolusjonsforslaget er håpløst. Men det trenger justeringer, sa Lavrov på den store sikkerhetskonferansen i München lørdag.

FNs sikkerhetsråd skal etter planen stemme over resolusjonsforslaget senere lørdag. Russerne har motsatt seg utkastet og sier de vil legge ned veto mot resolusjonen.

Men Lavrov åpner nå for at en resolusjon om Syria likevel kan bli godtatt av Moskva dersom det altså blir foretatt endringer i teksten, og sier han allerede har sendt et forslag til endringer til USAs utenriksminister Hillary Clinton. De to skal møtes i München senere lørdag for å diskutere resolusjonsforslaget.

Lavrov understreker at Russlands hovedargument mot resolusjonen slik den fremstår nå er at den inneholder en rekke krav til mot myndighetene i Damaskus, men at den ikke stiller tilsvarende krav til det Lavrov kaller væpnede grupper som manipulerer fredelige demonstranter.

– Hvis man ikke stiller like krav til begge sider, så tar man part i konflikten, sier han.

Les også:

Advarer mot intervensjon i Syria

Latvia slår tilbake mot russerne

40 års tautrekking om delelinjen over

Les flere nyheter

Populært