Meny

Romney satser på lett seier i Nevada

Mitt Romney ventes å utklasse rivalene i Republikanernes nominasjonsvalg i Nevada lørdag. (Foto:REUTERS/Brian Snyder/SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det virker å gå mot en lett seier for Mitt Romney når republikanerne i Nevada holder sitt nominasjonsvalg lørdag.

Ifølge meningsmålingene kan Romeny utklasse sin argeste rival Newt Gingrich og få opp mot 50 prosent av stemmene, mens Gingrich trolig må nøye seg med 25 prosent.

– Det er ikke et spørsmål om han vil vinne, men om hvor stor seieren blir, sier David Damore, førsteamanuensis i statsvitenskap ved universitetet i Las Vegas.

– Nå dreier det seg heller om en kamp mot forventningene. Alt under 50 prosent kan bli sett på som et nederlag.

Går det som målingene spår, vil Romney dermed ytterligere befeste sin lederposisjon i kampen om å bli Republikanernes kandidat i presidentvalget i november.

Likevel er det ennå ingenting som tyder på at de tre andre som fortsatt er med i kampen, har planer om å gi seg. Både Gingrich, Rick Santorum og Ron Paul insisterer på å fortsette nominasjonskampen, selv om de to siste har oppgitt håpet om å gjøre det bra i Nevada.

Santorum har reist til Colorado for å drive valgkamp der mens Paul har reist med samme mål til Minnesota. Begge delstatene skal holde nominasjonsmøter førstkommende tirsdag. Samme dag er det også nominasjonsvalg i Missouri.

Les også:

Brakseier for Romney i Florida

Romney offentliggjorde skatteopplysninger

Gingrich-seier godt nytt for Obama

Les flere nyheter

Populært