Meny

- Sunnhetstegn at AUF snakker om politikk igjen

GJESTET ÅRSMØTE: Statsminister Jens Stoltenberg under årsmøte i AUF i Oslo. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg nevnte ikke terrorangrepene på Utøya da han åpnet Oslo AUFs årsmøte fredag.

AUF i Oslo mistet sju medlemmer – inkludert leder Håvård Vederhus – da Anders Behring Breivik skjøt ned folk for fote 22. juli. Da fylkeslaget samlet seg til årsmøte fredag, innledet påtroppende leder Vegard Wennesland med en minnetale og «noen øyeblikks stillhet» til minne om de som ble drept.

Les også: AUF-lederen krever beklagelse etter KrF-møte

Etter det NTB blir forklart var det på forhånd avklart at det var de politiske spørsmålene som skulle ha oppmerksomheten på årsmøtet, som et viktig ledd i normalinseringsprosessen til ungdomsorganisasjonen.

Statsminister, Ap-leder og tidligere leder i nettopp Oslo AUF, Jens Stoltenberg, nevnte ikke terrorangrepene da han holdt sin tale til årsmøtet.

Les også: – I dag kjente vi på AUF-samholdet

– Det er viktig at vi er i stand til å vende tilbake til normalt politisk arbeid. Og det er et sunnhetstegn at vi kan gjennomføre et årsmøte på denne måten. Ingen er tjent med at alle arrangementer og alle møter i AUF-regi bærer preg av 22. juli. Det vil ikke være rette måten å minnes ofrene på, sier Stoltenberg til NTB.

Les flere nyheter

Populært