Meny

Utfordrer både Obama og Romney:

Nå vil hun bli president

UTFORDRER: Skuespiller og manusforfatter Roseanne Barr utfordrer både Barack Obama og Mitt Romney og vil stille som presidentkandidat for partiet De Grønne. Foto: AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske skuespilleren Roseanne Barr går nå offisielt ut og bekrefter at hun vil stille som presidentkandidat for partiet De grønne til høstens presidentvalg i USA.

Den berømte skuespilleren Roseanne Barr (59), kanskje aller best kjent i rollen som den ikke helt medgjørlige hunndjevelen Ruth Patchett i filmen «She-Devil » fra 1989, stiller verken opp for Demokratene eller Republikanerne, men for De grønne, melder Time Magazine.

Ikke et manus

I dag ble det kjent at hun ikke forholder seg til et manus, for de nødvendige papirene for å få lov til å stille opp som presidentkandidat i USA er allerede levert inn og signert av den amerikanske valgkomiteen Federal Election Commission, skriver The Washington Post.

Les også: Dårligere humor med Obama?

– Både det demokratiske og det republikanske partiet er kjøpt og betalt av det offisielle Amerika for å imøtekomme behovene for høystbydende i motsetning til å tjene folket som de hevder å representere, sa Barr i en uttalelse på et valgmøte for The Green Party nylig.

Støtter Wall Street-demonstrantene

Skuespilleren, som i dag er mest kjent for sine sitcoms på amerikansk TV, legger heller ikke skjul på at hun har vært en utrettelig forkjemper for Occupy Wall Street-demonstrasjonene siden starten før jul i fjor.

Les også: Nå fjerner politiet Wall Street-demonstrantene

Det har allerede vært kjent en stund at den 59 år gamle skuespilleren har hatt en intensjon om å stille til valg. Allerede i august i fjor presenterte hun sitt kandidatur for det amerikanske folket under et intevju på «The Tonight Show with Jay Leno».

Les også: Vil ha amerikanske nominasjonsvalg i Norge

I en meningsmåling foran nominasjonsvalget for De grønne i juli fikk Barr 29 prosent av stemmene fra partifellene, en armlengdes avstand til Jill Stein som fikk størst oppslutning som en av tre motkandidater.

Vinner hun?

Men kan sitcom-dronningen virkelig forvente å bli nominert som partiets presidentkandidat?

På sin Twitter-profil skrev hun forleden for sine nærmere 100.000 følgere at hun først og fremst støtter partiet, men sannsynligvis også Jill Stein dersom hun fortsatt skulle få størst oppslutning.

Les også: Brakseier for Romney i Florida

Men Roseanne Barr er altså ikke fremmed for tanken på å stille som presidentkandidat, og lover sine velgere at om så skjer at «Amerika ønsker president Barr», så vil hun vil fikse opp i miljøutfordringene USA står overfor.

Les også:

Angrepet med glitter

- Bedre å bygge boliger enn månebase

Tidenes dårligste filmer - En hyllest til Oscar


Les flere nyheter her

Populært