Meny

Trafikkaos i snøføyka i Rogaland

Stavanger lufthavn Sola er åpen, men på grunn av værforhold risikerer en stenging i perioder for snøbrøyting av ising både på fly og helikoptre. Arkivfoto: Tommy Ellingsen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til fredag og utover formiddagen har det lavet ned med snø i Stavanger og kommunene rundt. Politiet råder folk til å unngå veiene inntil videre, og flytrafikken blir forsinket.

Det er mange, men relativt små forsinkelser på så godt som all innkomne flyginger fredag morgen og formiddag. Avinor melder at Stavanger lufthavn Sola er åpen, men på grunn av værforhold risikerer en stenging i perioder for snøbrøyting av ising både på fly og helikoptre. Reisende bes møte opp til normal tid.

Les også: Vinterens kaldeste dag hittil

De store mengdene med snø er ikke hverdagskost ved kysten i vestlandsfylket, og det var mange som slet med å komme seg fra A til B fredag morgen. Til tross for at brøytebiler var ute fra klokka 2 om natta, ble det meldt om forsinkelse i busstrafikken og på veiene generelt. Mye vind, fortsatt tett snøfall og lett snø gjorde at de nyryddede veiene raskt var tildekket igjen.

Blant dem som ble sittende fast i trafikken var hovedtiltalte Fred Anton Ingebrigtsen og medtiltalte Lars Audun Lunde og Kåre Nilsen i Acta-saken. Aftenbladet melder at de tre kom nesten en halv time for sent til femte dag av rettsbehandlingen av innsidesaken i Stavanger.

Les også: Tipsene som holder kulden ute

Les flere nyheter

Populært