Meny

Tre siktet for falsk forklaring i Sinsen-drapet

Mannen som ble knivdrept i en leilighet på Sinsen i Oslo torsdag ettermiddag, ble torsdag kveld brakt ut fra åstedet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene og kvinnen som befant seg i leiligheten hvor en 45-årig mann ble funnet død i Oslo torsdag, er siktet for falsk forklaring.

De tre er en 20-årig norsk kvinne og to svenske menn på henholdsvis 28 og 25 år. De to mennene hadde lettere skader da politiet ankom leiligheten på Sinsen i Oslo ved 15-tiden torsdag ettermiddag.

Les også: Mann knivdrept i leilighet

Der fant de 45-åringen død med knivskader. Politiet vet foreløpig ikke foranledningen til knivepisoden.

Tror ikke på forklaringer

– Vi avhørte dem torsdag kveld, men fester ikke lit til forklaringene deres. Derfor ble de i løpet av natta siktet for falsk forklaring, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved vold- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB.

Hun vil ikke utdype hvilke detaljer i forklaringene politiet mener er falske. Ingen er foreløpig pågrepet for selve drapet. Mennene og kvinnen kjente hverandre fra før, men Metlid vil ikke si noe om deres tilknytning til offeret.

Rundspørring

Leiligheten tilhørte ikke den avdøde 45-åringen, men han var bosatt i Oslo. Politiet vil ikke kommentere om de har funnet drapsvåpenet.

– Offeret er til obduksjon, og vi foretar både teknisk etterforskning, avhør og rundspørring i området, sier overbetjenten, som ønsker tips fra personer som kan ha gjort observasjoner i saken.

Torsdag meldte politiet at vitner hadde sett en antatt utenlandsk mann i 30-årene løpe fra stedet. Politihelikopter og hundepatruljer ble satt inn i jakten.(©NTB)

Les flere nyheter

Populært