Meny

Strippeklubb vil stoppe TVNorge-program

PROGRAM OM STRIPPEBRANSJEN: Et program i dokumentarserien «Insider», som skal omhandle strippebransjen i Norge, møter nå motstand og blir forsøkt stoppet av en strippeklubb i Oslo. Foto: Colourbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strippeklubben String Showbar i Oslo vil gå rettens vei for å stoppe en episode av dokumentarprogrammet «Insider».

Kommunikasjonsrådgiver i TVNorge, Espen Skoland, forklarer at det dreier seg om et program som belyser ulike forhold i strippebransjen.

– Programmet er fortsatt i produksjon, og ikke ferdig. At en av partene som er berørt i researchfasen, ønsker å trekke oss for retten, må vi bare forholde oss til, sier Skoland, som legger til at det ikke anses som dramatisk fra TVNorges side.

Dialog uten hell

14.februar er det berammet en forføyningssak mellom String Showbar og TVNorge. Skoland sier at kanalen har hatt dialog med motparten, men at de foreløpig forholder seg til den oppsatte datoen for muntlige forhandliger i saken.

Hva som er grunnen til at String Showbar nå ønsker å stoppe programmet, vil ikke Skoland uttale seg om.

Derimot bekrefter han at det har vært gjort research rundt en rekke nåværende og tidligere aktører i strippebransjen.

Når ABC Nyheter spør om «Insider» har avdekket forhold rundt String Showbar, som nå gjør at strippeklubben ønsker å få stoppet programmet, svarer Skoland følgende:

– Det jeg kan si er at ett av utestedene vi har vært i kontakt med, har tatt ut en begjæring om midlertidig forføyning. Altså at de ønsker å stoppe programmet.

Les også: Melk, legebesøk og stripping blir dyrere

Ordknapp klubbeier

Eier av String Showbar, Magnus Morland, er ordknapp når ABC Nyheter tar kontakt for å høre hva som er bakgrunnen for at strippeklubben ønsker å stoppe TVNorge-programmet.

– Det ønsker jeg overhodet ikke si noe om, gjentar Morland tre ganger før han sier at han er på skitur og legger på.

Morland ble kjent for enkelte da han tilbake i 2006 innvolverte seg aktivt i debatten om stripping er kunst.

Les også: Lysbakken vil sjekke strippere

Utstrakt research

«Insider» produseres av Novemberfilm i samarbeid med Strix televisjon. Produsent Kjetil Johnsen har fått med seg siste utvikling rundt programmet.

– I forbindelse med «Insider»-produksjonen har vi drevet omfattende research på flere temaer, også strippebransjen i Norge, og det er fortsatt «work in progress», sier Johnsen som ikke kan si noe om når programmet eventuelt skal sendes.

Inkluderer denne utstrakte researchen også at dere besøker strippeklubbene?

– Som en del av all grundig research driver vi også med oppsøkende journalistikk, men hvor vi har vært eller hva vi har funnet ut, kan jeg av åpenbare årsaker ikke si noe om.

Kokkvold: – Svak journalistikk

Etter premieren av «Insider», som handlet om smugling og «spritkongen» Erik Fallo, ble programmet kritisert av generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund.

Han uttalte til NRK at han ikke så poenget i programmet, og beskrev det som svakt journalistisk håndtverk.

– Ingenting nytt kommer frem. Jeg synes også det er spesielt kritikkverdig at de følger en straffedømt smugler på denne måten uten å stille ham noen kritiske spørsmål, var Kokkvolds dom.

Skoland i TVNorge avviser at kritikken av «Insider» har vært en medvirkende årsak til at String Showbar ønsker å stoppe programmet.

– Utover det er det naturlig at jeg ikke ønsker å gå inn på selve innholdet i saken på dette tidspunktet, avslutter han.

Les også:

- Var på strippeklubb med stortingspolitikere

SV vil forby strippeklubber

Politiet fant bilder av svenskekongen på strippeklubb

Les flere nyheter

Populært