Meny

Ber om varetekt for bildrapssiktet på Romerike

Den lille varebilen ble torsdag ettermiddag fraktet bort fra garasjen på Råholt på Romerike. Foto: Morten Holm / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ber fredag om varetekt for 39-åringen som er siktet for uaktsomt drap etter påkjørselen på Dal i Akershus.

På grunn av faren for bevisforspillelse vil politiet begjære mannen varetektsfengslet i Nedre Romerike tingrett. Hvor lang varetekt politiet ber om, var fredag morgen ikke avklart, opplyser Ullensaker-lensmann Morten Huse til NTB.

Les også: Forsvarer: - Bildrapssiktet husker lite siden tirsdag

39-åringen meldte seg for politiet torsdag og sa han sa han hadde opplysninger om påkjørselen to dager tidligere. 54 år gamle Jeff Mwangi Kwirikia – faren til artisten Stella Mwangi – døde i påkjørselen. Bilføreren forsvant etter ulykken.

Foreldrenes garasje

I garasjen til 39-åringens foreldrene på Råholt fant politiet en liten varebil som samsvarer godt med den vitner har sett etter påkjørselen. Bilen har skader som stemmer godt overens med vitnebeskrivelsene, og politiet er sikre på at bilen er den samme.

Les også: 39-åring siktet i bildrapssaken

Foreløpig er omstendighetene rundt hendelsen uklare, og den 39 år gamle mannen husker ifølge forsvareren, advokat Jørund Lægland, lite fra de siste dagene.

– Han benekter ikke at han har gjort dette, men han har lite minne fra de siste to dagene. Det er vanskelig å få ordentlig oversikt over hva som har skjedd, sa Lægland til NTB torsdag.

50 tips

Politiet har fått inn over 50 tips i saken, de fleste fra folk som har sett bilen etter ulykken på fylkesvei 454 på Dal i Akershus ved 14-tiden tirsdag.

Les også: - En av hennes viktigste støttespillere

Ifølge lensmannen ville det bare vært et tidsspørsmål før etterforskningen hadde ledet politiet til stedet bilen ble funnet, selv om 39-åringen ikke hadde meldt seg.

Foreldrene hans har status som vitner i saken.

Les flere nyheter her

Populært