Meny

- Et nytt gigantskjelv vil komme

KATASTROFE: Fjorårets kraftige jordskjelv, og påfølgende tsunami, la store deler av Japan i ruiner. Nå frykter forskerne at nye, kraftige skjelv kan være bare få år unna. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Japanske forskere mener det er 70 prosent sjanse for at Tokyos innbyggere vil oppleve et nytt, kraftig jordskjelv innen fire år.

Det betyr et jordskjelv på over syv på Richters skala, omtrent som det Tokyo opplevde ved inngangen til 2012 , melder The Guardian.

Advarslen kommer mindre enn ett år etter at Japan opplevde sitt kraftigste jordskjelv noensinne.

I mars i fjor omkom over 20.000 mennesker da et skjelv med styrke på 9,0 utløste en tsunami på østkysten av landet.

Katastrofen ble enda større da et atomkraftverk i Fukushima-regionen ble ødelagt.

Selv om nye bygninger i Tokyo skal tåle kraftige skjelv, anslår likevel myndighetene at et skjelv på over syv i styrke vil drepe nesten 6000, skade 160.000 og ødelegge 850.000 bygninger.

Professor Shinichi Sakai mener risikoen for kraftige jordskjelv har økt siden 11.mars-katastrofen i fjor, og viser til at jordskjelv med styrke seks eller mer har forekommet fem ganger så ofte siden 11.mars, skriver The Guardian.

På tross av at det også forekommer kraftige jordskjelv på steder som Antarktis , Haiti og Vanuatu så står Japan alene for en femtedel av verdens jordskjelv med styrke seks eller høyere.

Les også:

Se skyskraperne svaie

Tsunami kostet Japan over 1.100 milliarder

  Gjenoppbyggingen av Japan kan ta ti år

Les flere nyheter

Populært