Meny

Forsvarer: – Bildrapssiktet husker lite siden tirsdag

Bilen som politiet antar er den samme som ble brukt da Jeff Mwangi Kwirikia ble påkjørt på Dal tirsdag, fraktes bort. Den ble funnet i en garasje på Råholt torsdag. En 39-åring som ledet politiet til garasjen er siktet for uaktsomt drap etter påkjørselen. Foto: Morten Holm / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er lettet etter at en 39-åring meldte seg i forbindelse med den dødelige påkjørselen i Ullensaker tirsdag. Mannen er siktet for uaktsomt drap, men omstendighetene er fortsatt uklare.

Mannen møtte opp sammen med sin ektefelle på lensmannskontoret i Ullensaker på Romerike ved 12-tiden torsdag og fortalte at han hadde opplysninger om påkjørselen der 54 år gamle Jeff Mwangi Kwirikia – faren til artisten Stella Mwangi – mistet livet to dager før.

39-åringens forklaring ledet politiet til garasjen i foreldrenes hus på Råholt i nabokommunen Eidsvoll.

Les også: 39-åring siktet i bildrapssaken

Der fant de en sort Citroën Berlingo med kollisjonsskader i fronten, i siden og på et speil, skader som stemmer godt overens med hva vitner som har observert ulykkesbilen, har forklart.

– Hva 39-åringen har forklart, vil jeg ikke gå inn på. Men vi fant bilen ved hjelp av hans beskrivelse, forteller lensmann Morten Huse til NTB.

Uaktsomt drap

39-åringen skal ha vært sterkt preget. Politiet har funnet grunnlag for å sikte ham for uaktsomt drap etter straffelovens paragraf 239. Strafferammen er inntil 3 år og inntil 6 år under skjerpende omstendigheter.

Les også: Fotgjenger omkom i Ullensaker

Politiet har fått inn over 50 tips i saken, de fleste fra folk som har sett bilen etter ulykken på fylkesvei 454 på Dal i Akershus ved 14-tiden tirsdag, opplyser lensmannen. Denne bilen skal ha hatt betydelige skader, skader som stemmer med skadene på bilen som ble funnet torsdag.

– Oppdaget skadene torsdag

Den siktede har fått oppnevnt Jørun Lægland som forsvarer, og satt torsdag i avhør ved et annet lensmannskontor i distriktet.

– Jeg har vært i avhør med min klient, og slik jeg forstår det er omstendighetene uklare. Min klient oppdaget skadene på bilen torsdag, og gikk rett til politiet, sier Lægland til NTB.

Les også: – Han var en av hennes viktigste støttespillere

Enn så lenge er omstendighetene rundt hendelsen uklare, og den 39 år gamle mannen husker ifølge forsvareren lite fra de siste dagene.

– Han benekter ikke at han har gjort dette, men han har lite minne fra de siste to dagene. Det er vanskelig å få ordentlig oversikt over hva som har skjedd, sier Lægland.

– Uvissheten blir mindre

– Vi setter svært stor pris på den hjelpen vi har fått fra publikum. Vi har fått mange bra vitneobservasjoner. Det ser vi nå som vi har fått kontakt med den som vi mistenker har kjørt bilen, sier han.

– Det er blitt gitt gode beskrivelser, og jeg er relativt trygg på at etterforskningen hadde ført fram på sikt. Det som er fint, er at det nå tok kort tid, og da blir uvissheten for de pårørende mye mindre, sier lensmannen.

Politiet er fortsatt interessert i tips fra folk som kan ha sett noe som bidrar til ytterligere å klarlegge hendelsesforløpet i saken.

Fraktet vekk

Det som høyst sannsynlig er ulykkesbilen ble torsdag ettermiddag fraktet vekk fra boligen på Råholt. Politiet opplyser at tekniske bevis tyder på at bilen har stått i garasjen i flere dager.

Foreldrene hans har status som vitner i saken.

Les flere nyheter her

Populært